Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Tech 15 mrt 2018

Flinke lijst: dit wil Elon Musk allemaal bereikt hebben voor 2030

Dat Elon Musk een druk mannetje is, weten we allemaal. Hij lijkt honderden dingen tegelijk te doen en doet deze dingen nog behoorlijk goed ook. De meeste mensen hebben een to-do lijstje voor hun leven met dingen zoals een huis kopen, de hypotheek aflossen of eindelijk die sportauto bemachtigen. Bij Elon ziet dat lijstje er toch wat anders uit van Mars koloniseren tot zijn bewustzijn overbrengen op een computer.

Tesla’s en batterijen

Uiteraard is de man druk bezig bij Tesla en zijn daar behoorlijk wat puntjes op zijn to-do lijstje. Zo moeten de Tesla fabrieken vanaf deze maand zo’n 5.000 Model 3s exemplaren per maand gaan produceren en staat uiteraard ook nog de elektrische Semi truck op de planning samen met de Model Y. Over twee jaar zouden de auto’s helemaal zelf moeten kunnen rondrijden en zou de gelikte Roadster ook op de wegen moeten verschijnen. Intussen wordt er druk verder gewerkt aan het vergroten van de actieradius en zouden Tesla’s op een gegeven moment maar liefst 1000 km moeten kunnen behalen met een volle accu. Voor alle nieuwe auto’s moeten er uiteraard genoeg batterijen zijn en dus moet er een enorme fabriek in China komen om de lithium-ion pakketjes te produceren.

Tesla-trucks

Even Mars koloniseren

Musk is overduidelijk erg geïnteresseerd in de ruimte en heeft dan ook zijn eigen SpaceX ruimtevaartbedrijf. De man is gefixeerd met het koloniseren van Mars en waar dat voor de meeste mensen gewoon een droom zou blijven, heeft de visionair genoeg geld, kennis, connecties en doorzettingsvermogen om het ook nog echt uit te voeren. Zijn Falcon Heavy raket is onlangs succesvol gelanceerd en het is de bedoeling dat zijn BFR, oftewel Big Fucking Rocket, in 2022 naar Mars vertrekt om alvast wat benodigdheden te droppen voor de kolonisatie. Twee jaar later zouden er vervolgens ook mensen heen moeten gaan om bezig te gaan met het veroveren van onze eerste planeet. De BFR zou daarnaast ook op aarde ingezet moeten worden om reistijden aanzienlijk te verkorten. Zo zouden we de hele wereld over kunnen gaan in onder een uurtje.

Racen onder de grond

Niet alleen hoog boven in de lucht is Musk met van alles bezig, maar ook onder de grond wordt druk gewerkt. Daar is hij bezig met zijn Hyperloop tunnelwereld, waardoor files iets van het verleden moeten worden. Hier zet hij weer zijn ander bedrijfje The Boring Company in. Het is de bedoeling dat je auto op een soort parkeerplek aan de kant van de weg gaat staan, waar hij vervolgens met een liftsysteem naar beneden wordt gebracht om op een soort karretje met 200 km per uur door tunnels te racen.

Elon Musk

 

Wat gebruikt Musk?

Het is een behoorlijke lijst en je wordt er moet van als je het alleen al leest. Wat wij op onze to do list zouden moeten zetten is erachter komen wat Elon ‘s ochtends gebruikt om zo onvermoeibaar verder te gaan. Overigens is het wel leuk dat we over een tijdje naar Mars kunnen gaan, maar het is niet voor de gemiddelde mens weggelegd. Een ticket kost je al gauw tussen de vijf en zes miljoen dollar.

Lad Bible

Reageer op artikel:
Flinke lijst: dit wil Elon Musk allemaal bereikt hebben voor 2030
Sluiten