Jeroen Kraak
Jeroen Kraak | LinkedIn Cars 12 mei 2020

Elon Musk trekt zich niets aan van lockdownregels en opent Tesla-fabriek

De Teslafabriek in Californië opent vandaag weer zijn deuren. Elon Musk is klaar met de regels rondom de lockdown.

Elon Musk ligt al een tijdje in de clinch met de lokale autoriteiten van Alameda County, waar de fabriek van Tesla staat. Hoewel Californië een plan heeft gemaakt om alle fabrieken langzaam weer te openen, is dat in Alameda County niet het geval. Zij wil dat alleen essentiële bedrijven open mogen, waaronder energiebedrijven. Tesla ziet zich als producent als energiebedrijf en wil daarom ook graag haar deuren openen. Musk, die een vervend tegenstander van de lockdown is, is woest en opent de fabriek om de productie weer te hervatten. Wel heeft de Tesla-baas maatregelen genomen zodat de productie maar op 30 procent draait.

Musk is bereid zich te laten arresteren

De autoriteiten hadden Tesla maandag laten weten dat de fabriek niet open mag. Het wil eerst zelf controleren of de werkplaats aan alle veiligheidseisen voldoet. Tot die tijd hoopt het dat Tesla zich aan de regels houdt, zodat ze niet hoeven ingrijpen. Met de woorden van Musk lijkt de autobouwer zich er niet aan te gaan houden. “Tesla herstart vandaag weer de productie tegen de regels van Alameda County. Ik sta met iedereen zij-aan-zij. Als iemand moet worden gearresteerd, dan vraag ik dat om alleen bij mij te doen,” tweette Musk.

De toekomst van Tesla

De strijd tussen de bestuurders van Alameda County en Tesla is hevig. Eerder liet Musk al weten de fabriek van de automaker te willen verhuizen naar Nevada of Texas als de autoriteiten de fabriek willen sluiten. Hij is dan ook een rechtszaak begonnen om opening alsnog af te dwingen, maar nog voordat die plaatsvindt heeft de CEO al besloten om de productie weer op te starten. Eerder liet hij weten dat hij vreest voor de toekomst van het bedrijf als de deuren van de fabriek gesloten moeten blijven.

Musk is een grote tegenstander van de lockdownregels die in de Verenigde Staten gelden. Hij vindt het een aanslag op de vrijheid van de mens. Hij noemde het fascistisch dat mensen niet hun huis uit mochten. In Alameda zijn er tot nu toe 2.101 mensen besmet met het coronavirus en zijn er 71 door overleden.

 

 

Wired

Reageer op artikel:
Elon Musk trekt zich niets aan van lockdownregels en opent Tesla-fabriek
Sluiten