Martijn Pijnenburg
Martijn Pijnenburg Tech 25 jun 2019

Elon Musk: ‘binnenkort zijn kaartjes naar Mars te reserveren’

Waar het gisteren even leek dat SpaceX eigenaar Elon Musk misschien toch liever naar de maan wilde, blijkt nu dat hij nog wel degelijk interesse heeft in Mars. Dit omdat hij al een uitspraak heeft gedaan omtrent de reserveringen voor particuliere vluchten met de Starship raket.

Elon Musk wil kaartjes naar Mars aan gaan bieden

Als het aan Elon Musk ligt is het over een tijdje al mogelijk voor particulieren om een vlucht naar Mars te boeken. De eigenaar van SpaceX gaf onlangs via Twitter aan dat wanneer de Starship terug is van zijn eerste vlucht om de aarde, er reserveringen mogelijk gaan zijn.

Musk blijkt sowieso meer in de Starship te willen gaan investeren. Tevens deelde hij onlangs ook een bericht via Twitter dat verwees naar de kolonie die hij wilde stichten op Mars:

Opvallend was dat de tweet een plaatje bevatte waarop niet Mars te zien was, maar de maan tijdens een maansverduistering. Dit leverde een aantal corrigeerde reacties op, maar Musk leek er om te kunnen lachen.

Starship

De Starship is een raket van zo´n 55 meter hoog welke in de toekomst mensen naar zowel de maan als Mars moet gaan vervoeren. Tevens kan het ook satellieten lanceren. Begin dit jaar wisten meerdere mensen al een glimp op te vangen van de testversie:

 

Het zal echter nog even duren voordat wij als particulieren aan boord van een Starship kunnen treden. Musk hoopt namelijk in 2020 de eerste ruimtevlucht rondom de aarde te kunnen maken. Vervolgens zal in 2022 de eerste onbemande vlucht naar Mars georganiseerd worden. Als alles volgens planning verloopt zal er in 2024 een bemande vlucht kunnen plaatsvinden.

Lees hier meer omtrent de projecten van SpaceX.

Reageer op artikel:
Elon Musk: ‘binnenkort zijn kaartjes naar Mars te reserveren’
Sluiten