Daniel Koster
Daniel Koster Cars 7 feb 2017

De neural lace: Elon Musks’ meest baanbrekende idee

Elon Musk zit vol bizarre ideeën. Eentje vinden wij er toch met kop en schouders bovenuit steken. Het gaat hierbij om zijn ‘neural lace‘. Dit is een soort implantaat die je hersenen met een computer interface linkt. Say what?

Hè wat?

Yes, baanbrekende ideeën zijn niet altijd even gemakkelijk uit te leggen. Dat gaat op voor de neural lace van Elon Musk. Het is nog niet helemaal duidelijk hoe hij denkt dat dit gaat werken. Maar dat het kan, daar gaat ‘ie zeker van uit.

Rechtstreeks uit ‘The Terminator’ gelopen

Het idee is dat wij hiermee in een soort cyborgs veranderen. Door iets van een implantaat of chip in onze hersenen aan te brengen zou het mogelijk zijn om jouw hersenen met een computersysteem te linken. Wat hier nou echt de implicatie van is?

Dat wij direct met een computer kunnen communiceren zonder dat we daar fysieke inspanning hoeven te leveren. Dat betekent dat wij met een neural lace kunnen Googelen, onze slimme thermostaat kunnen aanzetten en meer zonder daar iets voor nodig te hebben. Het enige dat we hoeven te doen, is hieraan te denken.

neural lace

Update!

Musk het ‘World Government Summit’ in Dubai heeft Musk meer gesproken over het dit idee. Hij stelt dat het met name gaat over hoe snel jouw brein met de digitale versie van jezelf kan communiceren. Hij heeft het hierbij over bandbreedte!

Musk stelt dat wij door bijvoorbeeld te typen op onze smartphone ongeveer tien bits per seconde kunnen verwerken. Computers kunnen echter één biljoen bits per seconde verwerken. Nu zou die neural lace de link met jouw digitale kunnen leggen en jou dus als een cyborg laten functioneren. Wauw!

Coming soon?

Oké, dat is natuurlijk interessant, maar er is nog weinig informatie over beschikbaar. Dat komt omdat dit idee al langer bestaat, maar zo’n systeem nog niet is ontdekt. Het lijkt er echter op dat Musk hiermee bezig is.

Laat maar komen die neural lace

Dat komt niet enkel door de bovenstaande opmerking op Twitter. Hij heeft het hier al vaker over gehad. Daarnaast heeft hij ‘OpenAI’ opgezet. Dit is een initiatief waarmee aan het veilig ontwikkelen van kunstmatige intelligentie wordt gewerkt. Zo’n neural lace zit in het verlengde hiervan.

Waar elke aankondiging van Elon Musk je aandacht waard is, zal een aankondiging over dit neurale systeem voor ons extra interessant zijn. Wij vinden het idee dat je een computer in je hoofd meedraagt ontzettend interessant en nou écht iets van de toekomst.

neural lace

The future is now

Als het aan Elon ligt is het niet iets van de toekomst, maar van nu. Dat vinden wij nog wel het meest indrukwekkende aan Musk en zijn initiatieven. Waar wij dromen, maakt hij deze dromen werkelijkheid. Andere baanbrekende ideeën van hem checken? Dat kan.

Reageer op artikel:
De neural lace: Elon Musks’ meest baanbrekende idee
Sluiten