Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Cars 31 okt 2018

Elon Musk verwijdert titels en is nu “niets” van Tesla

Op Twitter heeft Elon Musk, voor de verandering, een bijzonder bericht de wereld in geschopt. De entrepreneur beweert dat hij al zijn titels heeft verwijderd bij het bedrijf om een nieuwe titel aan te nemen. Elon Musk is geen voorzitter meer, geen CEO, maar gaat nu door het leven als “niets” van Tesla

Elon Musk verwijdert titels

Elon Musk is vanaf deze week geen CEO meer van Tesla, dat beweert de zakenman op Twitter. De plotselinge verandering van naam heeft alles te maken met de deal die Securities en Exchange Commission met hem maakte. Voor deze deal zou Musk aftreden als voorzitter van het bedrijf, maar mocht hij wel de CEO blijven. Terwijl veel mensen hadden verwacht dat het een grapje was, blijkt Electrek toch informatie te hebben die de situatie bevestigt. Op de website van Tesla‘s investeerders zijn Elon Musk, Deepak Ahuja (chief of finance) en JB Staubel (chief technology) nergens meer te vinden.

Maar het bedrijf kan niet zomaar afscheid nemen van hun President. Volgens de wet moet elk bedrijf voorzien zijn van een president en dat is wat Musk dan ook doet. Althans, zo laat hij weten in een vervolgbericht.

Gedoe rondom Musk

Het is zonder enige twijfel een turbulent jaar voor Elon Musk, iets wat hij voornamelijk aan zichzelf te danken heeft. In augustus onthulde de CEO plannen op Twitter om Tesla te privatiseren, door alle aandelen terug te kopen voor 420 dollar per aandeel. Hierdoor leek het voor aandeelhouder de laatste kans op de aandelen en leverde Musk dit in no-time 1.4 miljard dollar op. Daar was de Amerikaanse Securities and Exchange Commission het overigens niet zo mee eens. Ze deelde een boete uit aan Musk en hij moest aftreden als voorzitter van Tesla.

Je zou denken dat dit genoeg problemen zijn, maar Musk ging rustig door. Hij ging verder met tweeten en provoceerde de beurswaakhond. Officieel gebeurde er verder weinig met Elon Musk, maar de actie werd alles behalve goed ontvangen. Er zijn sindsdien veel gemixte gevoelens over de CEO die kort geleden nog zijn eigen vlammenwerper beschikbaar stelde in ruik voor bitcoins.

Reageer op artikel:
Elon Musk verwijdert titels en is nu “niets” van Tesla
Sluiten