Noah Korevaar
Noah Korevaar Tech 9 apr 2019
Leestijd: 1 minuut

Zo ziet de peperdure privéjet van Elon Musk er van binnen uit

Elon Musk moet voor zijn talloze ondernemingen regelmatig de wereld over vliegen. De invloedrijke Tesla CEO besteedt vele uren per maand in zijn privéjet. Met een geschat vermogen van 20.7 miljard dollar is een prijskaartje van 70 miljoen dollar voor je eigen vliegtuig een kleinigheidje. Maar wat krijg je daarvoor?

Dit is de privéjet van Elon Musk

De miljardair heeft al sinds zijn jeugd veel met vliegtuigen, dankzij zijn opvoeding. Daarover kun je meer lezen in de uitstekende biografie van Ashlee Vance. Waar John Travolta een eigen vloot aan maar liefst drie vliegtuigen heeft, houdt Musk het bij eentje.

Dan hebben we het echter niet over een standaard modelletje. De selfmade miljardair heeft een Gulfstream G650ER, de Rolls Royce onder de jets. Ontworpen om lange afstanden mee af te leggen, 12.964 kilometer om precies te zijn. Een afstand waardoor een Airbus al snel bij zal moeten tanken. Op zich ook geen overbodige luxe, want Musk legde het afgelopen jaar 150.000 mijl af in zijn privéjet.

Elon Musk Privéjet Elon Musk Privéjet

Ook van binnen is het een en al luxe. De Gulfstream van de Tesla en SpaceX CEO kan acht passagiers vervoeren, die dan stuk voor stuk alle ruimte hebben. De lucht wordt elke twee minuten volledig ververst, dus van een droge mand zal in deze kist niet snel sprake zijn. De inrichting is luxueus doch rustig. Dat mag ook wel, want als we alle verhalen over Musk moeten geloven is hij ook onderweg continu aan het werk.

Elon Musk Privéjet Elon Musk Privéjet Elon Musk Privéjet Elon Musk Privéjet

Als hij dan toch wil relaxen, dan heeft de miljardair beschikking over een 26-inch televisie en high-end speakers. Geen overbodige luxe als je zoveel onderweg bent. Door al die drukte heeft Elon Musk amper de tijd om te genieten van zijn villa in Los Angeles. Die staat nu te koop, en dit zijn de foto’s.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Zo ziet de peperdure privéjet van Elon Musk er van binnen uit
Sluiten