Ilona Braam
Ilona Braam Rides 20 aug 2018

Hoe Tesla zijn tol begint te eisen van Elon Musk

De laatste tijd is Tesla behoorlijk regelmatig in het nieuws voorbij gekomen en helaas vaak niet op een positieve manier. De productieproblemen van de Model 3 zorgen voor een moeilijke periode voor het bedrijf, maar niet alleen Tesla heeft het de laatste tijd zwaar. In een interview met de New York Times liet Tesla CEO Elon Musk weten dat het afgelopen jaar het moeilijkste en pijnlijkste jaar van zijn carrière is geweest.

Productie Model 3 opschroeven

Musk geeft aan dat het de laatste tijd bijna ondraaglijk voor hem is geweest. Vorige maand lukte het eindelijk om de productie van de Model 3 naar 5.000 exemplaren per week te krijgen, maar Tesla leed afgelopen kwartaal nochtans een verlies van 520 miljoen dollar. Tegen einde van augustus zou de productie op de 6.000 units per week moeten liggen en aan het einde van het jaar moet dit zelfs verhoogd worden naar 10.000 units.

Elon Musk

Werkweken van 120 uur

Goldman Sachs liet eerder weten nogal sceptisch te zijn over het volhouden van de 5.000 exemplaren per week en 10.000 lijkt dan al helemaal onmogelijk. Musk geeft aan dat hij de laatste tijd zelfs werkweken maakt van 120 uur. Soms zou hij drie tot vier dagen achter elkaar de fabriek niet verlaten en niet eens even naar buiten gaan om een luchtje te scheppen.

Eigen verjaardag in de fabriek

Uiteraard begint dit zijn tol te eisen op zijn gezondheid en ook op zijn persoonlijke leven. Musk geeft aan dat hij nauwelijks nog tijd heeft om zijn kinderen en vrienden te zien. Laatst heeft hij zelfs de hele 24 uur van zijn eigen verjaardag in de Tesla fabriek doorgebracht en was hij twee dagen later bijna te laat voor de bruiloft van zijn broer.

Twitter-gedrag Musk

Niet alleen de productie van de Model 3 zorgt voor kopzorgen, maar ook een recente tweet van de man zelf. Hij liet begin augustus via twitter weten te overwegen om Tesla te privatiseren. Hierop brak de hel los en sindsdien duiken er allerlei berichten op over investeerders die Tesla en Musk aan zouden klagen. Beurswaakhond SEC zou de kwestie aan het bekijken zijn.

Geen wiet tijdens tweet

Elon geeft verder zelf aan slaapmiddelen te gebruiken, wanneer hij niet aan het werk is om hem te helpen in slaap te vallen.  Tesla bestuursleden zouden echter van mening zijn dat de middelen hem helemaal niet helpen slapen, maar ervoor zorgen dat Musk rare dingen op twitter gaat doen. Niet al te lang geleden noemde hij een reddingswerker nog een pedofiel in een tweet. Musk laat in ieder geval weten geen wiet te hebben gebruikt toen hij de privatisering-tweet postte.

Nieuwe Tesla topman?

Volgens de berichten zou het bestuur van Tesla op zoek zijn naar een tweede persoon om te helpen met het runnen van het bedrijf. Musk vraagt tijdens het gesprek of de interviewers soms iemand hebben die zijn werk beter zou kunnen doen. Deze zou zijn baan meteen mogen overnemen.

Terwijl Tesla bezig is met het uit de fabriek krijgen van de Model 3, lijken ze in de tussentijd ook nog op te moeten passen met Volvo. Deze zou namelijk voor behoorlijke concurrentie kunnen zorgen met de Polestar 2.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Mashable

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Hoe Tesla zijn tol begint te eisen van Elon Musk
Sluiten