Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Culture 23 apr 2018

Vijf onmisbare productiviteitstips van Elon Musk

Elon Musk is een man van productiviteit en dingen voor elkaar krijgen. Deze instelling wil hij uiteraard ook op zijn personeel overbrengen en onlangs voegde hij een lijstje met productiviteitstips voor het Tesla personeel aan één van de vele updates over het autobedrijf toe. Uiteraard is het lijstje voor ons ook interessant en kunnen we er vast iets van leren om ook zelf productiever te worden op het werk (en zelfs thuis).

Geen belachelijke regels volgen

Elon stimuleert zijn Tesla personeel om over het algemeen altijd hun gezonde verstand als leidraad te gebruiken en niet als een soort zombie blind de regels te volgen.

Als het duidelijk is dat een bepaalde regel belachelijk is in een bepaalde situatie en de inspiratie voor een Dilbert cartoon zou kunnen zijn, dan moet de regel veranderen. Als je zelf de macht hebt  kun je meteen aan de slag met regels veranderen, anders moet je je baas even wijzen op de wijze woorden van Musk.

goudvis

Geen acroniemen gebruiken

Een acroniem is een afkorting die zelf als woord wordt gebruikt en is iets waar de heer Musk niet van gediend is. Hij adviseert om geen acroniemen en nonsens woorden te gebruiken voor objecten, software of processen. Als iets een verklaring nodig heeft, dan belemmerd het de communicatie.

Hij geeft aan dat het niet de bedoeling is dat mensen eerst een hele woordenlijst van vreemde woorden moeten onthouden, voordat ze goed kunnen functioneren. Dus geen woorden meer verzinnen en je collega’s proberen te overtuigen dat ze bestaan.

Elon Musk is niets van Tesla

Welke hiërarchie?

Om de communicatie verder te bevorderen is het ook beter om voor de kortste weg te gaan om iets over te brengen. Volgens Musk is het dus niet de bedoeling dat je kijkt naar de hiërarchie en dingen meteen communiceert naar de mensen waarvoor de informatie bedoeld is.

Sommige managers proberen  te forceren, dat de communicatie via hun doorgespeeld wordt. Deze zullen echter niet lang bij Tesla blijven werken, als we Elon Musk mogen geloven. Wees wel voorzichtig met deze regel. Als je je manager boos maakt, kan het dat jij degene bent die moet vertrekken.

Niet te veel vergaderingen

Grote vergadering zijn volgens der Musk nergens goed voor, tenzij ze daadwerkelijke een toegevoegde waarde hebben voor iedereen die aanwezig is, Meestal is dat echter niet zo en zitten veel mensen voor niks hun tijd te verdoen.

Zelfs als je aan iedereen iets nuttigs te vertellen hebt, moeten grote vergaderingen kort gehouden worden. Er moeten ook niet te veel vergaderingen worden gehouden, ongeacht de grootte. Tenzij er iets urgents aan de hand is, zijn frequente vergaderingen niet nodig.

vergadering

Niks toe te voegen? Wegwezen!

Je moet je tijd niet verdoen met nutteloze vergaderingen, maar het is ook niet de bedoeling dat jij andermans tijd verspilt. Zo gauw het duidelijk is dat je niks toevoegt aan een vergadering of telefoongesprek, zou je volgens Musk meteen weg moeten lopen of op moeten hangen.

Het zou niet onbeleefd zijn, maar het zou aan de andere kant juist onbeschaafd zijn om te blijven staan en iemands tijd te verspillen. Misschien is het handig om ook erbij te vermelden dat je niks toe te voegen hebt, wanneer je zo’n exit maakt.

Hoe productief en efficiënt Elon ook bezig is, het lijkt erop dat er toch niet genoeg uren in een dag zitten voor de man.

Soms zou hij aan het einde van de dag niet eens tijd hebben om naar haar huis te gaan en op een oncomfortabele bank in de Tesla fabriek in slaap vallen. Uiteraard kan dat niet en fans hebben meteen actie ondernomen na het horen van dit nieuws, om “arme” Musk een comfortabele slaapbank te geven.

Conall Laverty

Reageer op artikel:
Vijf onmisbare productiviteitstips van Elon Musk
Sluiten