Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Tech 11 feb 2019

Retourtje Mars? Dit gaat het volgens Elon Musk kosten!

Heb je zin om een nieuw leven te beginnen op Mars of wil je gewoon een keer een oriënterende blik werpen? Dat gaat, volgens Elon Musk, het volgende decennium mogelijk worden. Nu was dit al enige tijd bekend, maar een prijskaartje voor deze bijzondere trip bleef uit. Tot nu dan. De SpaceX CEO doet een boekje open over de kosten van een retourtje Mars en dit gaat het je kosten. 

Elon Musk onthult prijskaartje voor trip naar Mars

Elon Musk is niet alleen de grote eindbaas van Tesla, maar is ook de man die het voor de mensheid mogelijk maakt om naar Mars te verkassen. Star Trek begint langzaam maar zeker werkelijkheid te worden en de entrepreneur is ervan overtuigd dat hij daar een groot steentje aan zal bijdragen. Met zijn SpaceX laat Elon Musk zien serieus te zijn over de mogelijkheid om Mars te bezoeken. Maar hoeveel het gaat kosten was tot op heden nog niet bekend. Nu de CEO een kleine indicatie van de kosten heeft gegeven, kunnen we onze spaarrekeningen alvast gaan vullen.

Of je nu op Mars wil blijven wonen of simpelweg een retourtje gaat boeken: we weten eindelijk wat het moet gaan kosten. Elon Musk heeft, uiteraard op Twitter, laten weten dat een retourtje Mars je zo’n $500.000 moet gaan kosten. Althans, in de toekomst. Maar waar deze prijs voor de reis naar een andere planeet misschien mee lijkt te vallen, zal het in de verdere toekomst nog minder moeten gaan kosten. Het idee is namelijk om de reis uiteindelijk onder de $100.000 te krijgen. Een definitief bedrag is lastig om te bepalen, gezien het allemaal afhankelijk is van volume.

Het lijkt er dus op dat SpaceX bezig is om de Starship, een volledig herbruikbare roestvrijstalen voertuig, volledig af te ronden. Het ruimteschip moet zo’n 100 mensen per keer kunnen vervoeren naar Mars, of nog verder dan dat.

Het plan van Elon Musk, en het bedrijf, is om rond 2024 de eerste mensen al die kant op te laten vliegen. Het is vervolgens de taak aan de eerste mensen die op Mars aankomen om systemen als recycling, energie en mobiliteit op te zetten. Wanneer deze zaken zijn verricht, wordt het tijd voor uitbreiding. De bedoeling is dat er meerdere steden op het planeet te vinden zullen zijn.

Reageer op artikel:
Retourtje Mars? Dit gaat het volgens Elon Musk kosten!
Sluiten