Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 18/09/2018

Elon Musk rekruteert bedenker Dogecoin voor strijd tegen crypto-scambots

Zit je regelmatig op Twitter? Dan is de kans groot dat je belaagd wordt door scambots, neppe accounts die je cryptocurrency proberen af te troggelen. Meestal Bitcoin, maar vaak ook Ethereum. Nu is er eindelijk een oplossing, dankzij niemand minder dan Elon Musk. Wat kan de beste man niet?

Elon Musk schakelt bedenker Dogecoin in

Er zijn een hoop kwaadaardige bot-netwerken die zich op Twitter voordoen als Musk zelf. Door zo gebruikers te contacteren en om geld te vragen, halen ze naar verluidt flinke bedragen binnen.

De Tesla CEO heeft er al vaker zijn mening over laten horen, maar nu is de miljardair het toch echt zat. Hij vroeg afgelopen dagen om hulp op Twitter. Aan Jackson Palmer, om precies te zijn, de bedenker van Dogecoin.

Palmer reageerde verrassend snel. Toevallig had hij al een script liggen, waarmee korte metten met dergelijke bots gemaakt kan worden. Eindelijk een oplossing voor de plaag!

Later slingerde de man achter Dogecoin een update de wereld in. Niet alleen heeft Musk nu het script, maar zijn ze ook in gesprek over hoe Twitter dit probleem zelf eens en voor altijd op kan gaan lossen.

Daarmee hebben ze een goed punt: waarom moeten gebruikers zelf een script in elkaar flansen, als de oplossing blijkbaar zo simpel is? Onlangs introduceerde het platform wel al een nieuwe regel: wanneer gebruikers hun naam naar Elon Musk veranderen, worden ze direct van Twitter gegooid.

Musk tweette overigens slechts een paar maanden geleden nog dat hij juist onder de indruk is van al die scambots. De technologie mag dan indrukwekkend zijn, dat neemt niet weg dat het effect reuze irritant is en blijft.

 

Reageer op artikel:
Elon Musk rekruteert bedenker Dogecoin voor strijd tegen crypto-scambots
Sluiten