Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Tech 8 mei 2018

Elon Musk heeft zijn bizarre volgende project onthuld

Alsof de beste man het nog niet druk genoeg heeft met SpaceX, Tesla, zijn plannen om tunnels onder steden te graven, zijn eigen vlammenwerpers en nog veel meer, heeft Elon Musk nu op Twitter geroepen een snoep bedrijf te beginnen. Nu zou je bij een gemiddelde CEO zo’n bericht wegschuiven als een flauwe grap, maar hij heeft in het verleden wel vaker dingen geroepen die op het eerste zicht te dom voor woorden waren. En dan blijkt hij vervolgens het gewoon alsnog te doen.

Elon Musk en zijn snoepbedrijf

Met deze uitspraak reageert Musk indirect ook een beetje op het commentaar dat Warren Buffet hem onlangs gaf. Buffet is een belangrijke investeerder en één van de rijkste mensen op de wereld. Hij heeft aandelen in verschillende bedrijven en is op dagelijkse basis nog actief voor het bedrijf See’s Candies. En je raadt het al: dat is een snoepbedrijf.

De grote vraag natuurlijk is of het hebben van een snoepbedrijf een beetje past bij het imago van Musk. De beste man lijkt zich vooral bezig te houden met het verbeteren van de wereld. Elektrische auto’s, de mogelijkheid om in grote steden sneller van A naar B te komen via tunnels en het lanceren van een ruimtevaartprogramma, waar de wetenschap bij gebaat is. En dan snoep gaan verkopen? In een tijd waarin suiker en overgewicht een belangrijk thema is? Dat lijkt niet helemaal te passen. Wellicht dat hij iets bedenkt van snoep waar je niet dik van wordt, dat zou top zijn. Voorlopig denken wij dat we deze uitspraken echter met een korreltje zout moeten nemen.

Musk

Dat gezegd hebbende, het is en blijft Musk. Zoals hierboven gesteld is het vaak erg lastig om te pijlen wanneer de man een grapje maakt en wanneer hij serieus is. Meer over Musk lees je hier.

Reageer op artikel:
Elon Musk heeft zijn bizarre volgende project onthuld
Sluiten