Elon Musk is (heel) ambitieus: Eerste leefbare stad op Mars over 20 jaar gebouwd

Elon Musk doet niet moeilijk over het beantwoorden van moeilijke vragen. Zo trad hij voor SpaceX wat meer in detail over hoe lang het duurt voordat een duurzame stad op Mars is gebouwd.

Een stad op Mars is uiteraard een lange termijn plan voor Musk en zijn ruimtebedrijf. Hoe lang die termijn is? Volgens Musks berekeningen is dat ongeveer 20 jaar.

Musk wil over 20 jaar leefbare steden op Mars

Het is bekend dat Elon Musk er met SpaceX voor wil zorgen dat de mens op meerdere planeten kan wonen. Dit klinkt als iets dat misschien pas mogelijk is over een jaar of honderd (of misschien nooit..).

Maar volgens Musk is de eerste duurzame stad op Mars al veel eerder een feit. Over 20 jaar, zo meldde hij in een Tweet. De Tweet kwam in navolging op vragen van twittergebruikers over de U.S. Air Force startup pitch in Californië eerder deze week. Of dit een serieuze tijdlijn is weten we niet. Het lijkt een ambitieus doel en past dus perfect bij Musk zijn stijl.

1000 SpaceX Ruimteschepen nodig om Mars te verbouwen

Als SpaceX inderdaad duurzame steden wil bouwen op Mars dan zijn daar ongeveer 1000 ruimteschepen voor nodig. De kosten per vlucht zijn 1.8 miljoen Euro. De ruimteschepen zijn nodig om vracht naar Mars te vervoeren, zodat daar aan de infrastructuur kan worden gebouwd. Daarnaast moeten mensen naar de rode planeet worden gelanceerd die dit gaan realiseren.

SpaceX Elon Musk
(Bron: ANP. Foto door
Philip Pacheco / AFP)

In totaal kost het ongeveer twintig jaar om een leefomgeving te bouwen op Mars. Deze tijd is ook gebaseerd op de stand van de planeten in de ruimte.

Dit betekent dat het kostenplaatje ongeveer neerkomt op 1.8 miljard Euro voor het lanceren van de raketten. Musk is bekend en berucht om zijn ambitieuze plannen. Of hij over 20 jaar Mars koloniseert met zijn SpaceX? Daar moeten we nog 20 jaar geduld voor hebben.

Reageer op artikel:
Elon Musk is (heel) ambitieus: Eerste leefbare stad op Mars over 20 jaar gebouwd
Sluiten