Elon Musk peinst er niet over: Starlink gaat hoe dan ook de lucht in

SpaceX is niet van plan om van Starlink een apart bedrijf te maken. Dat meldt Elon Musk, oprichter en CEO van SpaceX. Starlink is het project om met bijna 12000 satellieten internet aan te gaan bieden vanuit de ruimte.

Elon Musk liet zich hierover uit bij de Satellite 2020 conferentie in Washington D.C. “Daar denken we echt ‘zero’ over na”, aldus Musk op de vraag of Starlink een los bedrijf gaat worden. De Amerikaan wil zich juist gaan inzetten om het initiatief zo snel mogelijk werkend te krijgen.

Internet vanuit de ruimte

Starlink is een uniek project. Het idee is dat klanten een klein deel van de satelliet kopen om gebruik te kunnen maken van het aangeboden internet. Tot nu toe heeft SpaceX ongeveer 300 satellieten de ruimte in gezonden. Het bedrijf is van plan om vanaf dit jaar al internet aan te gaan bieden.

Elon Musk reageert daarmee op eerdere uitspraken van SpaceX president Gwynne Shotwell. Zij liet weten dat Starlink juist wel op een dag een open zelfstandig bedrijf zou kunnen worden.

“Ik vind het veel belangrijker om te laten zien dat zulke ambitieuze projecten in de telecommunicatie wel degelijk mogelijk zijn,” aldus Musk. “Tot hebben soortgelijke bedrijven als Iridium en Orbcomm alleen maar gefaald.”

Elon Musk SpaceX Mars Starhopper
Elon Musk (Afbeelding: AFP / Mark Ralston)

Elon Musk’s rode draad

Dat Musk hiermee iets bijzonders wil bewerkstelligen, past bij hem. Zo stelde hij ook eerder dat bedrijven met hetzelfde doel als Tesla allemaal failliet zijn gegaan. Daarom grapt Musk dat het doel van SpaceX is om niet failliet te gaan. Ondertussen werkt hij ambitieus door aan het Starlink project. Aankomend weekend worden er naar verwachting 60 satellieten voor het project de ruimte ingezonden.

Deze maand explodeerde er nog een prototype van Musk’s SpaceX. Het prototype was onderdeel van een project om reizen naar Mars te realiseren. Zelfs bij Musk gaat niet alles dus vlekkeloos.

Reageer op artikel:
Elon Musk peinst er niet over: Starlink gaat hoe dan ook de lucht in
Sluiten