Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 1 februari 2019

Krijgt Elon Musk een rol in Disney’s Star Wars serie The Mandalorian?

Zowel Jon Favreau als Elon Musk zelf lijken het niet erg te vinden dat geruchten erop wijzen dat de Tesla CEO een rol krijgt in The Mandalorian. Dat is de grote ambitieuze Star Wars serie die de gloednieuwe streamingdienst Disney Plus op de kaart moet gaan zetten. Met een budget van het niveau Game of Thrones.

Star Wars The Mandalorian

Maar wat heeft Elon Musk daarmee te maken? Weinig, zou je zeggen, al is de miljardair natuurlijk geobsedeerd met ruimtevaart bezig. Verschillende posts van zowel regisseur Jon Favreau als Musk zelf op sociale media hinten echter sterk naar een cameo. Oftewel, een klein rolletje voor de man achter Space X.

The Mandalorian wordt de eerste live-action televisieserie in de geschiedenis van de megafranchise. Er staat overigens al een tweede op de planning, met Cassian Andor uit Rogue One: A Star Wars Story in de hoofdrol.

Maar goed, terug naar The Mandalorian. Die serie komt later dit jaar nog uit, met een eerste seizoen dat uit tien afleveringen zal gaan bestaan. De serie vertelt het verhaal van een lone gunslinger, gespeeld door Pedro Pascal, die wilde avonturen beleeft in de Outer Rim.

Elon Musk cameo?

De kans is dus groot dat ergens onderweg Elon Musk voorbij gaat komen. Zowel Favreau als Musk maken er geen geheim van dat de ondernemer de set heeft bezocht. De regisseur plaatste zelfs een foto van de twee mannen naast elkaar, waaronder hij claimt dat ze hyperdrive-technologie hebben besproken.

Het gerucht kwam echter al een paar dagen geleden goed op gang, door een tweet van Musk zelf. Daarin is hij te zien op een ruimteschip, met een flink wapen in zijn hand.

Was het slechts een bezoekje van een miljardair die toevallig ook een gigantische nerd is, of krijgt Elon Musk echt een klein rolletje? Het zou in ieder geval niet nieuw zijn voor de franchise. Er zijn al veel beroemdheden die Musk voorgingen in de films.

Van Daniel Craig, Prince Harry en Prince William tot Ed Sheeran, die een stormtrooper speelt in Star Wars: Episode X. Als je kijkt met wat Musk in zijn dagelijkse leven bezig is, dan is hij verreweg de meest logische kandidaat om iets te maken te hebben met de science-fiction franchise. Als de man achter Space X is Musk de aangewezen persoon om veel ambitieuze stukjes fantasie uit Star Wars werkelijkheid te maken.

Reageer op artikel:
Krijgt Elon Musk een rol in Disney’s Star Wars serie The Mandalorian?
Sluiten