Daniel Koster
Daniel Koster Elektrische auto's 20 okt 2016
Leestijd: 2 minuten

Tesla verrast met baanbrekende tech die de auto volledig zelfrijdend maakt

Elon Musk kondigde op 10 oktober 2016 aan dat hij dezelfde maand twee nieuwe productaankondigingen ging doen. De eerste was duidelijk, de presentatie van de Tesla solar roof. Maar wat was dat tweede product dan waarvan hij zelf zei dat mensen ‘m niet zouden verwachten? Wij speculeerden er op los en wat bleek, we hadden gelijk.

Wij gaven een paar opties omtrent het eventuele nieuwe product van Tesla. Zou het om een update van de Model 3 gaan, de Model Y of een elektrische motorfiets? Geen van allen. Het gaat om de autopiloot 2.0. We stelden al dat we er geld op durfden in te zetten dat die snel ging komen. Nu balen we ervan dat we dat niet daadwerkelijk hebben gedaan…

Van de autopiloot 2.0 gaat ons hart sneller kloppen

Elon Musk kraamt nooit onzin uit. Vandaar dat zijn aankondigingen zoveel enthousiasme in ons naar boven brengen. Tesla-auto’s worden vanaf nu van nieuwe hardware voorzien. Het gaat hier om acht camera’s die een 360-graden beeld bewerkstelligen. Ze kunnen hierbij zo’n 250 meter ver ‘zien’.

Ook worden de wagens van Tesla van twaalf sensors en een betere radar voorzien die in extreme weersomstandigheden kan functioneren. Door de auto van een supercomputer te voorzien die veertig maal zoveel rekenkracht kent dan zijn voorganger kan de auto volledig autonoom rijden. Volgens Musk is-ie twee keer veiliger dan een menselijke bestuurder.

Wat de Tesla-eigenaar daaraan heeft? Nou, de huidige niet veel. De hardware wordt momenteel in alle nieuwe Model S- en X-auto’s verwerkt, maar de huidige wagens kennen die hardware niet. Uiteraard zal ook de Model 3 van deze hardware worden voorzien. Hieronder zie je hoe vlekkeloos de auto zichzelf bestuurt.

Een laatste opmerking van Musk vonden wij nog het meest indrukwekkend. Musk stelde dat Tesla’s vanaf eind 2017 volledig autonoom kunnen rijden. Dat betekent dat je auto je als een persoonlijke chauffeur van deur tot deur brengt. Dat is natuurlijk fantastisch. Mogen wij een verzoekje doen voor het volgende Tesla-product? Een Model S Coupé alsjeblieft!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Tesla verrast met baanbrekende tech die de auto volledig zelfrijdend maakt
Sluiten