Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Tesla 14 okt 2018

Toch geen 1-aprilgrap van Elon Musk: Teslaquila komt eraan

Het de de afgelopen maanden behoorlijk turbulent geweest in het leven van Elon Musk en onlangs trof hij een schikking met de Amerikaanse beurshond SEC met betrekking tot zijn tesla privatisering tweet. Hij mag een behoorlijke boete betalen en moet zich terugtrekken als voorzitter van het Tesla bestuur. Het lijkt erop dat Elon deze kans aangrijpt om even iets minder stessvols te gaan doen. In april maakte hij nog een grap over tequila van Tesla en het lijkt erop dat hij dat achteraf toch een briljant idee vond. In een recente tweet laat hij weten dat Teslaquila er echt aankomt.

Elon Musk knockout met Teslaquila

Op 1 april gaan veel mensen los met allerlei ludieke grappen en is het even tijd om lekker te ontstressen. Ook Elon Musk deed hier dit jaar vrolijk aan mee en kwam met een paar tweets waarin werd aangegeven dat Tesla helemaal failliet was en dat Musk met opgedroogde tranen knock-out tegen een Tesla Model 3 werd gevonden, omringd door flessen Teslaquila. Sommigen begrepen duidelijk niet dat het een grap was en helaas daalde de waarde van Tesla de dag daarop met 5 procent.

Merknaam vastgelegd

Uiteraard was Tesla niet echt failliet en de wereld ging er ook vanuit dat Teslaquila geen echt product was. Blijkbaar was dat gedeelte van de grap niet helemaal gelogen en mogen we volgens Musk binnenkort gaan proeven van Tesla‘s versnapering. Onlangs kwam hij met de tweet “Teslaquila coming soon …”. Hierbij verwijst hij nog naar een artikel van CNBC, waarin wordt aangegeven dat Musk ook daadwerkelijk bezig is met vastleggen van de naam Teslaquila bij de Amerikaanse Patent and Trademark Office.

Agave tequila van Tesla

In een volgende tweet laat Musk meteen ook nog een foto zien van hoe het Teslaquila label er ongeveer uit zal komen te zien. We zien een rood met wit label met daarop het Tesla logo en natuurlijk de naam Teslaquila. Het zou een agavelikeur moeten worden met 40 procent alcohol. Uiteraard zijn we benieuwd of dit ons nieuwe favoriete drankje gaat worden en of een fles Teslaquila ook komt met een Tesla prijs. Afgaande van de comments lijken mensen het een goed idee te vinden en Musk krijgt zelfs een paar liefdesverklaringen. Anderen stellen meteen ook een Teslacola voor.

Mogelijk is de komst van het drankje weer goed voor de aandelen van Tesla na het turbulente jaar. Onlangs was er in ieder geval goed nieuws voor de automaker. De Tesla Model 3 werd namelijk uitgeroepen tot de veiligste auto die de Amerikaanse National Highway Traffic Safety Administration ooit had getest.

Algemeen Dagblad

Reageer op artikel:
Toch geen 1-aprilgrap van Elon Musk: Teslaquila komt eraan
Sluiten