Noah Korevaar
Noah Korevaar Rides 27 aug 2018
Leestijd: 2 minuten

Leegloop: Medewerkers Tesla vertrekken massaal naar Apple

Tijdens een recent interview zag Elon Musk er opvallend moe uit. Dat is niet zo gek: Tesla moet er alles aan doen om zijn targets te halen, en ondertussen veroorzaakt de CEO paniek op Twitter. Bovendien loopt het bedrijf ook nog eens leeg. Medewerkers stappen namelijk verrassend vaak over naar Apple.

Apple plukt krenten uit de pap van Tesla

Dat meldt CNBC, een Amerikaanse televisiezender. Dit jaar verlieten maar liefst 46 medewerkers het bedrijf, om vervolgens direct bij Apple aan de slag te gaan. Dat concludeert de zender uit openbare gegevens op LinkedIn.

Door daar in de gaten te houden hoe het CV van voormalig medewerkers van Tesla verandert, kwam CNBC op dat getal. Overigens zijn ze niet alle 46 aan de slag gegaan voor Apple Car. De talenten zijn ook gaan sleutelen aan andere productlijnen van de techgigant.

Tesla Supercharger

Het oog valt al snel op Doug Fieg, een grote naam in de industrie. Voor hij in 2013 aan de slag ging bij Tesla, werkte hij lange tijd bij Apple. Bij het bedrijf van Elon Musk was hij verantwoordelijk voor de ontwikkeling van nieuwe auto’s, zoals de Model 3. Een echte sleutelrol dus.

Nu is hij opeens weer terug bij Apple. Insiders bevestigen dat zijn vertrek een grote impact heeft op het teamgevoel en het moraal bij Tesla. In de negatieve zin van het woord. Bovendien neemt Fieg jaren aan ervaring en kennis met zich mee.

Is Tesla dan zo’n belabberde werkgever? Volgens sommigen pusht Musk zijn medewerkers te hard, tot burn-outs aan toe. Maar dat hoeft niet de voornaamste reden te zijn. Geruchten doen de ronde dat Apple simpelweg veel beter betaalt dan de autofabrikant.

Tesla Model 3 Ford

Maar liefst anderhalf keer zoveel, om precies te zijn, voor exact dezelfde banen. Het leven in San Francisco is bijzonder prijzig, dus de voorwaarden die Apple biedt zijn dus lastig om te weerstaan.

Een woordvoerder van de autofabrikant heeft bevestigd dat medewerkers soms vertrekken (duh), maar wil niet ingaan op hoeveel er naar Apple zijn gegaan. Het is een bittere pil voor de jonge en ambitieuze autofabrikant.

Apple heeft simpelweg veel meer geld om te investeren, en kan het talent dus bij Tesla wegplukken. Het statement van Tesla luidt: “We wensen Apple het allerbeste, maar ons bedrijf heeft het een stuk moeilijker. Echter hebben we 100 keer minder geld dan Apple, dus natuurlijk kunnen ze het zich veroorloven om meer te betalen. We zijn verwikkeld in zware gevechten tegen autobedrijven die 100 keer meer auto’s kunnen produceren dan vorig jaar, dus het is natuurlijk hard werken.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Leegloop: Medewerkers Tesla vertrekken massaal naar Apple
Sluiten