Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Cars 17 okt 2018

Elon Musk teaset met lancering volledig autonome Tesla chip

Hoewel de auto’s van Tesla op het moment niet volledig autonoom zijn, is het wel altijd de bedoeling geweest dat dit op een gegeven moment zou gaan gebeuren. En als we Elon Musk mogen geloven, is dat moment dichterbij dan je zou denken. Onlangs liet hij weten dat Tesla‘s nieuwe chip, welke de auto’s volledig zelfrijdend zou maken, binnen een half jaar verscheept zal worden in alle nieuwe productie auto’s.

2.000 procent verbetering met nieuwe chip

De nieuwe chip, die onder de naam Hardware 3 gaat, wordt door Tesla zelf geproduceerd en zou voor een behoorlijke performance boost zorgen vergeleken met de Nvidia Drive PX 2 van de huidige auto’s. Deze zou een verbetering betekenen van zo’n 500 tot 2.000 procent en zou zo’n 2.000 frames per seconde kunnen verwerken. Ter vergelijking: de huidige Nvidia chip haalt zo’n 20 frames per seconde.

Tesla roadster

‘No hard feelings’

Hoewel Tesla nu dus afstand doet van de Nvidia chip, lijken de twee bedrijven het nog goed met elkaar te kunnen vinden. Musk liet in augustus weten een groot fan te zijn van de chipmaker en in dezelfde maand liet Nvidia CEO Jensen Huang weten dat als Tesla‘s chip toch niks wordt, ze altijd bereid zijn om weer te helpen.

Gratis Hardware 3 update

In 2016 nam Tesla ook al afscheid van het bedrijf MobilEye, welke tot dan toe de Autopilot oplossing voor de auto’s had geleverd. Tesla ging toen over op eigen software in combinatie met de Nvidia chip: Hardware 2. Dit gebeurde nadat er eerder dat jaar een automobilist fataal verongelukte, toen het Autopilot systeem niet remde en de auto tegen een obstakel opreed. Kopers  konden ervoor kiezen om bij Hardware 2 alvast te betalen voor de mogelijkheid om uiteindelijk hun auto’s autonoom te laten rijden en degenen die dat hebben gedaan krijgen de Hardware 3 update gratis aangeboden.

Tesla Roadster

Nieuwe Tesla software ook al grote verbetering

Ongeveer een maand geleden begon de automaker ook al met het uitrollen van een test van de nieuwe software update. Deze 9.0 update zou ook al voor behoorlijk wat verbeteringen zorgen. Zo zou er een verbetering zijn van 400 procent met betrekking tot het aantal handelingen dat de Autopilot  per seconde kan uitvoeren. Ook zouden de camera’s van de Tesla‘s met de update veel beter samenwerken.

De automaker lijkt de laatste tijd erg druk bezig te zijn met van alles. Onlangs liet Elon Musk ook al weten dat we binnenkort tequila kunnen verwachten van Tesla: de Teslaquila.

Inverse

Reageer op artikel:
Elon Musk teaset met lancering volledig autonome Tesla chip
Sluiten