Elon Musk over Tesla Cybertruck: ‘We hebben ons eigen graf gegraven’

Elektrische auto's Mark Hofman 19 okt 2023
Leestijd: 2 minuten

De Tesla Cybertruck werd in 2019 aangekondigd, maar is anno 2023 nog altijd niet op de markt verschenen. CEO Elon Musk krijgt, net als wij, een beetje de zenuwen. “We hebben ons eigen graf gegraven”, zegt hij tegen investeerders.

Hoewel de Tesla Cybertruck op 30 november toch echt gelanceerd moet worden, lijkt Elon Musk tijdens het bekendmaken van de kwartaalcijfers de verwachtingen te temperen. “Het wordt bijzonder lastig”, zegt hij.

Elon Musk over de Tesla Cybertruck

Sinds 2019 loopt Tesla al tegen verschillende (productie)problemen aan met zijn veelbesproken Cybertruck. Iets dat volgens CEO Elon Musk niet zonder reden is.

“Het is een van die speciale producten die eens in de zoveel tijd voorbijkomen”, zegt hij tegen investeerders. “Deze speciale producten zijn alleen heel moeilijk op de markt te brengen en het is moeilijk om een groot publiek te bereiken. Het is lastig om ze succesvol te maken.”

Tesla Cybertruck elektrische auto
Tesla Cybertruck (Afbeelding: Tesla)

Niet heel vreemd dus dat Musk, tijdens de bekendmaking van de kwartaalcijfers, de verwachtingen rondom de lancering (30 november) wil temperen.

“Ik wil benadrukken dat er enorme uitdagingen komen kijken bij het bereiken van zowel massaproductie als een gezonde omzet.”

Futuristische auto is essentieel

Hoewel Tesla de markt voor elektrische auto’s domineert, begint het steeds meer marktaandeel te verliezen. De futuristische auto uit 2019 is, gezien zijn populariteit, essentieel voor deze strijd.

Want ondanks dat de Cybertruck oorspronkelijk in 2021 zou lanceren en we hem anno 2023 nog steeds niet op de weg zien, zijn er meer dan een miljoen mensen die hem hebben besteld.

Google brengt controversiële Twitter-functie ook naar Gmail
Elon Musk maakt zich zorgen. (Afbeelding: Philip Pacheco / AFP)

Niet heel vreemd, want de elektrische auto is uniek op alle fronten. “Maar als je een product hebt met veel nieuwe technologie, dan loop je tegen problemen aan”, zegt Elon Musk.

Dat is ook te merken, want de paar preproductiemodellen die nu al op de weg te vinden zijn, lijken de nodige problemen met zich mee te brengen. Denk bijvoorbeeld aan krassen, fouten in de afwerking en zelfs een overdaad aan vingerafdrukken op de lak.

Het zal echt nog even duren voordat Elon Musk met trots kan zeggen dat de Tesla Cybertruck klaar is voor het grote publiek. En hoewel perfectionisme heel fijn kan zijn bij een dergelijk product, begint dit nu wel een erg lang verhaal te worden.

Wordt vervolgd, dus.

Apple komt met oplossing voor ‘ingebrande’ iPhone 15 Pro-schermen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen