Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Elektrische auto's 22 nov 2019
Leestijd: 3 minuten

Elon Musk onthult ‘onverwoestbare’ Tesla Cybertruck tijdens bizarre presentatie

Begin deze week presenteerde Ford de elektrische Mustang, liet BMW hun eerste elektrische sedan zien en toonde Audi hoe de opvolger van de e-tron eruit gaat zien. Allemaal leuk en aardig, maar de winnaar van de week is toch echt Tesla. Gisteravond onthulde Elon Musk de langverwachte Cybertruck en we werden behoorlijk weggeblazen.

De Cybertruck reed het podium op en de monden vielen open. Vooral van verbazing, want dit hadden we niet zien aankomen. De verwachting was dat we een Model X achtige auto zouden krijgen, maar dan als pick-up. Nou, dat ging dus niet door. Elon Musk heeft het over een totaal andere boeg gegooid en dit is het resultaat. Geen vloeiende lijnen, maar een futuristische en gehoekte Tesla.

De “onverwoestbare” Cybertruck van Tesla

De Cybertruck van Tesla is dan ook met geen enkele andere auto te vergelijken, en dan hebben we het niet alleen over zijn looks. Zo is de elektrische pick-up ook nog eens oersterk. Om dat te bewijzen pakte hoofdontwerper Franz von Holzhausen een sloophamer en haalde flink uit op de deur. Het resultaat? Nul schade. Behoorlijk indrukwekkend en Elon Musk beweert zelfs dat de Tesla pick-up kogelvrij is.

Tesla Cybertruck Elon Musk
Elon Musk tijdens de presentatie van de Cybertruck. (Afbeelding: Tesla)

Helaas was een test met de ramen minder succesvol. Ook deze zouden nagenoeg onverwoestbaar moeten zijn. Pijnlijk genoeg bleek dat tijdens de presentatie niet waar te zien. Von Holzhausen gooide een stalen bal tegen het raam van de Cybertruck. Hij ging er niet doorheen, maar aan de reactie van Elon Musk te zien had het glas eigenlijk niet moeten breken. Beetje ongemakkelijk. In de video aan het einde van dit artikel kun je het moment terugzien.

Elon Musk trekt alles uit de kast

Minder ongemakkelijk was de onthulling van de specificaties. Er gaan drie versies komen. Het instapmodel, die in 2021 op de markt komt, is de single motor RWD. Deze kan bijna 3.500 kilo trekken, heeft een range van ongeveer 400 kilometer en zit binnen 6,5 seconde op de 100 km/u. Prijskaartje: 39.900 dollar. Voor tienduizend dollar extra krijg je de Tesla Cybertruck dual motor AWD. Deze heeft een range die richting de 500 kilometer gaat, doet een 0 – 100 sprint in 4,5 seconden en heeft een trekgewicht van dik 4.500 kilo.

Tesla Cybertruck
Eén van de vele toepassingen. (Afbeelding: Tesla)

Is dat niet genoeg? Dan is het advies om een jaar langer te wachten en in 2022 voor de Tesla Cybertruck tri motor AWD te gaan. Het trekgewicht gaat dan naar 6.350 kilo en je range is minimaal 800 kilometer. Behoorlijk indrukwekkend, maar het wordt nog beter. Van 0 naar 100 doe je namelijk in maximaal 2,9 seconden. Veel sneller gaat een pick-up truck niet worden. Daar betaal je alleen wel flink extra voor. Deze versie van de Cybertruck gaat namelijk 69.900 dollar kosten.

Bijzondere verrassing

Opladen gaat daarnaast ook nog eens razendsnel, want de Tesla Cybertruck ondersteunt 250 kW fast charging. Al met al een zeer indrukwekkende en vooral bijzondere pick-up truck en daarbij hoort natuurlijk een bijzondere presentatie. The Verge heeft daar een korte samenvatting van gemaakt en die vind je hieronder. Zeker de moeite waard om te kijken, vooral omdat Elon Musk aan het einde nog een toffe verrassing voor ons had.

Meer weten over de Tesla Cybertruck? Klik dan hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Tesla

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Elon Musk onthult ‘onverwoestbare’ Tesla Cybertruck tijdens bizarre presentatie
Sluiten