Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Cars 3 jul 2018

Topman Ford zet Elon Musk en Tesla in één meesterlijke tweet op nummer

Elon Musk is een bijzonder figuur, zonder meer. Van vlammenwerpers en raketten in de ruimte naar elektrische auto’s en kunstmatige intelligentie: de miljardair doet het allemaal. Om daar in te slagen, moet je een beetje arrogant zijn.

Ford topman zet Elon Musk op plek

Wanneer Musk ergens in slaagt, lees je het overal. Tesla speelt absoluut een belangrijke rol in de elektrificatie van de autoindustrie, maar je kunt ook overdrijven. De excentrieke miljardair wordt soms bijna als een messias onthaald.

Gelukkig weten zijn collega’s hem soms heerlijk op zijn plek te zetten. Tesla is nog steeds een kleine speler op de automarkt, en daar werd Musk gisteren even goed aan herinnerd. Door niemand anders dan Steven Armstrong, topman van Ford Europa.

Tesla Model 3

Als European and MEA business chief heeft hij een flinke vinger in de pap van één van de grootste autobouwers ter wereld. Tesla maakte begin deze week vol trots wereldkundig dat er maar liefst 7000 exemplaren van de Tesla Model 3 in de afgelopen week waren geproduceerd.

Een flinke prestatie, gezien de fabrikant maand na maand zijn target niet redde. Duizend auto’s per dag klinkt, zeker uit de mond van Musk, als een baanbrekend aantal. Ford’s topman heeft in een scherpe doch ludieke tweet gelukkig Musk eens flink de les gelezen.

Tesla is nog een kleine speler

Ford produceert namelijk 7000 auto’s binnen vier uur. Nee, dat is geen typfout. De gigafabrikant laat meer dan duizend auto’s per uur van de lopende band rollen. Natuurlijk is het scheef om Ford direct te vergelijken met Tesla, maar tegelijkertijd biedt het wel perspectief, een referentiekader. Tesla is lekker op weg, maar valt nog in het niet vergeleken met de gevestigde namen.

Musk’s bedrijf heeft absoluut de potentie om ook in dat rijtje te staan. Voorlopig is dat echter nog slechts een ambitieus streven, een mooi doel. Over een paar jaar kijken we wel weer verder!

 

Reageer op artikel:
Topman Ford zet Elon Musk en Tesla in één meesterlijke tweet op nummer
Sluiten