Lisanne Beijen
Lisanne Beijen | LinkedIn Cars 15 januari 2020

Ja echt: Elon Musk deelt beelden van pratende Tesla Model 3

Tien jaar geleden was het nog ondenkbaar dat elektrische auto’s mainstream zouden worden. Die hebben we inmiddels echter met open armen ontvangen. Tesla doet echter nog een schepje bovenop de bizarre toekomst van elektrische auto’s.

Nee, we hebben het niet over de Cybertruck (alsof die niet futuristisch en gestoord genoeg is). We hebben het over pratende Tesla’s.

Tesla Model 3 praat tegen voetgangers

Precies, wij moeten ook nog even bekomen van het feit dat Tesla‘s in de toekomst kunnen praten. Maar voor Tesla CEO Elon Musk is niks te gek. We geloven dan ook volledig dat dit in de toekomst daadwerkelijk gaat gebeuren. Musk vertelde afgelopen weekend in een Tweet dat zijn elektrische auto’s in de toekomst tegen voetgangers zullen babbelen. Geloof je het niet? Check dan de onderstaande video als bewijs.

De Tesla Model 3 rijdt door het beeld en zegt: ”Well don’t just stand there staring, hop in!”. Een goede pick up line voor wie klaar is met eenzame ritjes in zijn dure elektrische auto. Maar of je daadwerkelijk willekeurige voetgangers je auto in wil uitnodigen is nog maar de vraag.

Welke geluiden kunnen we allemaal verwachten?

Behalve wat we zien in deze video weten we nog weinig over deze nieuwe functie. Hij kan natuurlijk gebruikt worden om een geintje mee uit te halen, maar het kan ook daadwerkelijk nuttig zijn. Denk bijvoorbeeld aan een situatie waarin je probeert te parkeren en iemand op je plek staat. In plaats van je claxon te gebruiken kun je deze persoon zo ook vriendelijk verzoeken uit de weg te gaan. Mits dit een optie is natuurlijk.

Elon Musk SpaceX Tesla
Elon Musk (Afbeelding: ANP / Tobias Schwarz / AFP)

Welke stem de Tesla Model 3 uiteindelijk zal krijgen en wat hij allemaal kan zeggen weten we dus nog niet. Al grapte Musk eerder al dat de elektrische auto geit- en scheetgeluiden zal gaan maken.

Reageer op artikel:
Ja echt: Elon Musk deelt beelden van pratende Tesla Model 3
Sluiten