Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Cars 31 mei 2019

Elon Musk onthult goedkopere Tesla Model 3s (maar niet voor jou)

Eerder deze week gingen de geruchten al rond dat Elon Musk iets nieuws aan zou kondigen in China. Iets dat vandaag ook daadwerkelijk gebeurde. Musk trapt de voorverkoop af van een Tesla Model 3 variant die niet alleen exclusief in China te koop is, maar ook nog eens een stuk goedkoper is dan de populaire auto. Maak kennis met Model 3s.

Elon Musk kondigt goedkopere Tesla Model 3s aan

Tesla is begonnen met de voorverkoop van Model 3 auto’s die exclusief geproduceerd en verkocht worden in China. Bloomberg laat weten dat de auto’s, die alleen in China te verkrijgen zijn, zo’n 328.000 Chinese Renminbi zullen kosten. Omgerekend is dat zo’n €42.560, wat ongeveer 13% goedkoper is dan de modellen die vanuit de Verenigde Staten worden verscheept. Deze hebben op dit moment een prijs van 377.000 Chinese Renminbi, wat dan weer €48.918 is. Het gaat hier dan om de Standard Plus versie van de Tesla waarmee er 420 kilometer op een volle accu gereden kan worden.

De nieuwe modellen komen rechtstreeks uit de nieuwe geopende fabriek in Shanghai en worden, als het goed is, binnen zes en tien maanden geleverd. In maart dit jaar startte Tesla met het leveren van auto’s in China vanuit de Verenigde Staten, maar om deze auto’s te importeren moest het bedrijf flink lappen. Hierdoor werd de prijs van een Model 3, bijvoorbeeld, een heel stuk hoger dan de bedoeling was. Door de productie in China te houden, kan deze prijs dus dalen en is de Tesla Model 3s een stuk betaalbaarder. Daarnaast zorgt deze ontwikkeling er ook voor dat de Tesla’s een stuk sneller geleverd kunnen worden dan voorheen. Kortom: pure winst voor de consument.

Tesla Model 3 Elektrische auto's

Maar de plannen lijken hier niet te stoppen. Elon Musk kondigde aan dat het bedrijf ook ambities heeft om dit in meerdere landen te doen. Zo liet hij weten dat de voorverkoop voor de Model 3 ook in Australië, Hong Kong, Japan, New Zeeland, Ierland en Macau van start is.

Hardcore changes

Tesla lijkt de komende maanden flink te groeien, en dat is maar goed ook. Het bedrijf moet snel weer gaan leveren, gezien het feit dat de cijfers van het eerste kwartaal van 2019 keihard tegenvielen. Zo daalde het aantal leveringen van 90.000 tot 63.000, met als resultaat dat het bedrijf $702 miljoen aan verlies leed. Eerder deze maand kondigde Elon Musk aan dat er een aantal harde veranderingen plaats moeten vinden, omdat het bedrijf anders binnen 10 maanden zonder geld zou zitten.

Het starten van de voorverkoop van de goedkopere Model 3s in China en de Model 3 in andere landen, is wat dat betreft een uitstekende eerste stap.

Reageer op artikel:
Elon Musk onthult goedkopere Tesla Model 3s (maar niet voor jou)
Sluiten