Ilona Braam
Ilona Braam Rides 29 jul 2019

Elon Musk belooft binnenkort Netflix en YouTube in je Tesla

Elon Musk probeert al een tijdje allerlei vermaak te brengen naar de displays van zijn Tesla’s. Zo kondigde Bethesda in juni al aan dat Tesla eigenaars in de auto met Fallout Shelter aan de slag konden en er zijn inmiddels ook wat andere games aan de collectie toegevoegd. Zo is Cuphead van de partij en kun je op het Tesla display een paar Atari klassiekers spelen, zoals Tempest en Missile Command. Dat is echter allemaal nog niet genoeg voor Elon en de man heeft via Twitter laten weten dat we binnenkort ook lekker kunnen bingen in de auto op Netflix en YouTube.

Bioscoop in je Tesla

De tweet komt niet helemaal als een verrassing. Tijdens E3 liet Musk vorige maand al weten dat YouTube eraan zat te komen. Tot nu toe ondersteunt het display in de auto echter geen HTML5, wat redelijk problematisch is als je met YouTube aan de slag wilt. Maar binnenkort zou daar dus een oplossing voor moeten komen. Je binge sessies worden dan mogelijk nog lekkerder dan op de bank. Musk geeft aan dat je in de Tesla ook meteen een soort cinematische ervaring krijgt door de comfortabele stoelen en de surround sound audio.

Tesla

Alleen streamen in stilstaande auto

Uiteraard is het niet de bedoeling dat je al Netflixend op de weg rijdt.  De nieuwe feature zal dan ook alleen werken wanneer je stilstaat. Ook de games kun je alleen spelen wanneer je niet aan het rijden bent. Dat zou anders sowieso nogal problematisch zijn, aangezien je het stuur van de auto gebruikt als controller. In de toekomst zul je overigens waarschijnlijk wel tijdens het rijden kunnen spelen en Netflixen, aangezien het de bedoeling is dat auto’s op een gegeven moment helemaal zelf gaan rijden. Musk geeft aan dat wanneer de wetgevers zelfrijdende auto’s goedkeuren, Tesla het streamen van video’s tijdens het rijden zal gaan toestaan.

Wanneer we precies met Netflix en YouTube aan de slag kunnen is nog even afwachten. Het is in ieder geval een welkome toevoeging aan de Tesla voor mensen die bijvoorbeeld vaak in de auto (om wat voor reden dan ook) moeten wachten. We hebben alvast de tien allerbeste Netflix series voor je, zodat je meteen aan het bingen kunt in je Tesla wanneer het zover is.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

The Verge

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Elon Musk belooft binnenkort Netflix en YouTube in je Tesla
Sluiten