Mark Hofman
Mark Hofman Rides 25 okt 2019

Elon Musk over Tesla pickup truck: ‘mogelijk onze beste productie ooit’

Elon Musk praatte tijdens het gesprek met Tesla-investeerders misschien niet heel veel over de nieuwe pickup truck, maar hij zei wel een belangrijk ding. Volgens de CEO van het bedrijf wordt de Cybertuck, zoals het voertuig heet, de beste productie van Tesla ooit.

De onduidelijkheid over de pickup truck van Tesla is groot en dat zorgt voor veel geruchten. Geruchten die ook zeker gevoed worden door de cryptische dingen die CEO Elon Musk de wereld in helpt. Eerder had hij het al over een Blade Runner-achtig design en nu spreekt de CEO dus ook van het beste product ooit gemaakt.

Onduidelijkheid over de Cybertruck van Tesla

Tijdens een telefoongesprek met investeerders onthulde Elon Musk niet alleen de komst van de Full Self-Driving feature. Hij had het onder andere ook over de veelbesproken pickup truck van Tesla. Ondanks het feit dat er al veel over gezegd is door enthousiastelingen en media, heeft Musk zelf nog weinig losgelaten over de auto. Althans, weinig tastbaars. Zo wist de CEO te melden dat het voertuig voorzien is van een “uiterst futuristisch-achtig cyberpunk Blade Runner ontwerp”, wat dat dan ook mag betekenen. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de cryptische teaser die Elon Musk toonde tijdens de onthulling van de Tesla Model Y.

Maar wat inmiddels wel duidelijk is, is dat we ons als consument op kunnen maken voor iets groots. De CEO liet weinig tot niets los over de Cybertruck, maar vertelde wel dat de pickup truck de beste productie ooit kan worden. Althans, als alles volgens plan verloopt dan. Tijdens het gesprek meldde Elon Musk namelijk ook dat er een kans is dat hij er compleet naast zit.

Weer zo cryptisch als de neten dus.

Specificaties onder voorbehoud volgens Elon Musk

Elon Musk is dus enerzijds heel geheimzinnig over de pickup truck van Tesla, maar zorgt aan de andere kant ook voor hoge verwachtingen. Onder het mom van “de Cybertruck is nog in ontwikkeling” zagen al wel hier en daar wat specificaties het daglicht. Volledig onder voorbehoud dus.

Tesla zou de Cybertruck mogelijk voorzien van een actieradius tussen de 643 kilometer en de 804 kilometer. Daarbij wordt de pickup mogelijk voorzien van een Dual Motor All-wheel aandrijving met dynamische suspentie en heeft het de mogelijkheid om 136.000 kilogram te trekken.

Begin deze zomer zei Elon Musk dat de Cybertruck minder dan $50.000 dollar gaat kosten en beter presteert dan een Ford F150. Volgens de CEO van Tesla zal de onthulling volgende maand plaatsvinden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Elon Musk over Tesla pickup truck: ‘mogelijk onze beste productie ooit’
Sluiten