Noah Korevaar
Noah Korevaar Rides 16 feb 2018

Elon Musk’s Tesla gaat op aarde crashen, maar je moet even geduld hebben

Afgelopen week schoot Elon Musk zijn persoonlijke Tesla Roadster de ruimte in, met behulp van een Falcon Heavy raket. Een hoogtepunt op het gebied van de wetenschap, marketing en ruimtevaart. Bovendien leverde het schitterende plaatjes op. Middels een camera in de Tesla konden kijkers meekijken. Een van de tofste livestreams die we ooit gezien hebben, waarbij bijna elke seconde wallpaper-waardig was. Maar wat gaat er nu met de moedige Tesla Roadster van Musk gebeuren?

Elon Musk’s Tesla Roadster de ruimte in

Sommigen zijn bang dat de Roadster tegen Mars gaat crashen. Daarmee wordt wellicht het potentiële microbiële leven verstoord. Bovendien vervuilt de auto überhaupt de ruimte, terwijl NASA er juist alles aan doet om de potentiële contaminatie van planeten te voorkomen. Allemaal belangrijke zorgen, maar tegen welk scenario kijken we nu aan? Wetenschappers hebben met behulp van complexe berekeningen nu een antwoord op die vraag.

Een wetenschappelijk onderzoek wijst uit dat het allemaal wel mee zal vallen. De kans dat de Tesla Mars besmet, is blijkbaar minimaal.In niet een van de 240 uitgevoerde computersimulaties crashte de Roadster op Mars. De paper waarin die risico’s worden beschreven is samengesteld door een drietal onderzoekers van de University of Toronto, met de toepasselijke titel “The random walk of cars and their collision probabilities with planets”. Lekker random dus, maar relevanter dan ooit.

Starman Tesla Roadster Elon Musk Westworld

Volgens het team is de Aarde het meest waarschijnlijke eindstation van de Roadster. De auto zal ooit hier weer gaan crashen. De vervolgens meest waarschijnlijke eindstations zijn Venus en de zon. Welke optie uiteindelijk geselecteerd wordt, zullen we nooit meer ontdekken. Uit de berekeningen blijkt dat de crash ergens binnen tien miljoen jaar gaat plaatsvinden. Niet iets om in je agenda te zetten dus.

Starman Tesla Roadster

De auto zal de komende tijd rondom Mars blijven zweven. Elke dertig jaar komt de Roadster relatief dichtbij de Aarde. Je kunt wel uit gaan kijken naar 2091. Dan komt de auto mogelijk zo dichtbij dat we de bolide met telescopen kunnen aanschouwen. Wellicht kun je nog even naar Starman zwaaien! Vervolgens wordt het pad van de Tesla moeilijk te voorspellen. Een cliffhanger dus! Check hier hoe Elon Musk zo succesvol is geworden.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Elon Musk’s Tesla gaat op aarde crashen, maar je moet even geduld hebben
Sluiten