Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Cars 11 mei 2018

Verraadt Elon Musk hier zijn geheime nieuwe Tesla?

Elon Musk is de laatste tijd weer erg actief op Twitter. Van cyborg-draken tot zijn snoep-imperium: continu onthult hij nieuwe plannen. Welke serieus in de pijplijn zitten en welke sarcastisch bedoeld zijn, blijft daarbij vaak maar de vraag. Zijn nieuwste teaser voor de volgende Tesla is echter allesbehalve comedy.

Tesla teaset mysterieuze auto

De miljardair plaatste woensdag een nieuwe video op Twitter. Musk noemt het zelf een “quarterly all-hands video” voor Tesla. De video is ook zonder nieuwe onthullingen spectaculair. We krijgen een slick bewerkte montage te zien, met beelden van Tesla‘s fabrieken en de Model 3 in actie.

Voor dat feest losbarst, komt er kort een mysterieus model in beeld. Om precies te zijn: na zestien seconden. We zien een onbekende Tesla, bedekt met een doek. Twitter ging meteen los. Speculatie leidde al snel tot de conclusie dat het om een Model Y prototype gaat.

Tesla nieuwe auto Elon Musk

Dat zou logisch zijn, omdat de productie naar verwachting binnen 24 maanden begint. Althans, dat schat Musk in, en die kennen we langer dan vandaag. Toch is de kans klein dat dit een Model Y is. De auto lijkt namelijk te kort voor een crossover te zijn.

Om welke Tesla gaat het dan? Het saaie antwoord zou de Tesla Model 3 kunnen zijn. Musk is er niet vies van om op deze manier bestaande modellen te promoten. Of komt er toch een nieuwe versie van de Tesla Model S?

Daar is het immers ondertussen ook wel tijd voor. Laten we in ieder geval niet op de zaken vooruit lopen. Hopelijk krijgen we de komende dagen het antwoord op deze vraag. In de tussentijd mag de autofabrikant zich wat ons betreft vooral focussen op zijn huidige lineup.

De productie daarvan verloopt namelijk allesbehalve vlekkeloos. Nieuwe hype creëeren houdt boze investeerders wellicht op afstand, maar op de lange termijn leidt het tot alleen maar meer problemen. Of gaat Musk iedereen verbazen? Wordt vervolgd…

Reageer op artikel:
Verraadt Elon Musk hier zijn geheime nieuwe Tesla?
Sluiten