Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Cars 9 aug 2018

Elon Musk heeft zojuist 1.4 miljard dollar met één tweet verdiend

Onlangs kwam aan het licht dat Instagram-modellen bizar veel met hun gesponsorde posts verdienen. Althans, de top van de top. Soms zelfs bijna een miljoen dollar. Dat is echter niks vergeleken met een recente tweet die Elon Musk onlangs de wereld in slingerde. Een zeer lucratieve tweet, 1.4 miljard dollar om precies te zijn.

Elon Musk onthult drastische plannen voor Tesla

Het gaat om een vrij kort bericht, waarin de Tesla CEO grote plannen onthulde. Musk kondigde namelijk aan dat hij plannen heeft om Tesla te privatiseren, door alle aandelen terug te kopen voor 420 dollar per aandeel.

Sterker nog, de miljardair beweert zelfs dat hij al het benodigde bedrag bijeen heeft. Het resultaat? Aandeelhouders buitelden over elkaar heen om zo snel mogelijk aandelen binnen te harken. Het leek er immers sterk op dat dit hun laatste kans was.

Daar werd Elon Musk zelf nou niet bepaald armer van: binnen korte tijd was hij 1.4 miljard dollar rijker. Later legde de miljardair zelf de situatie uit:

“Aandeelhouders hadden de keuze: of ze verkochten hun aandelen voor 420, of ze hielden hun aandelen,” aldus Musk. “Ik hoop persoonlijk dat alle huidige investeerders bij Tesla blijven, zelfs bij een eventuele privatisering. Ik zou een speciaal fonds opzetten zodat ze die mogelijkheid hebben, dat is al gebeurd bij Fidelity’s investering in SpaceX.”

De ondernemer bleef investeerders van het eerste uur verzekeren dat hun toewijding niet onopgemerkt zal blijven. Een fan vroeg hem of er een provisie opgezet kan worden voor investeerders die al voor 2017 aandelen hadden, zodat ze hun aandelen kunnen omzetten in privé-aandelen.

Musk reageerde daar zeer positief op: “Absoluut. Mijn waardering voor aandeelhouders is zeer groot. Ik zal in elk scenario hun welvaart verzekeren.” Dat is dus goed nieuws voor iedereen die de afgelopen jaren geld in de autofabrikant heeft gestoken.

Voorlopig is er echter nog geen kogel door de kerk. Ook Musk erkent als eerste dat het allemaal afhangt van de aandeelhouders zelf, ironisch genoeg. Hier kun je zijn volledige statement en plannen checken.

Business Insider

Reageer op artikel:
Elon Musk heeft zojuist 1.4 miljard dollar met één tweet verdiend
Sluiten