Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Tech 29 nov 2018

Levenslessen met Elon Musk: zoveel uur per week moet je werken

Elon Musk heeft nieuwe mensen nodig en niet zo’n beetje ook. De eindbaas heeft vacatures online gezet voor SpaceX, Tesla, The Boring Company en Neuralink. De Zuid-Afrikaan wil de wereld veranderen en daar kan jij een onderdeel van zijn. Maar dan moet je niet vast willen zitten aan een negen tot vijf baan en maar veertig uur per week werken. Want in 40 uur per werk is het niet mogelijk om de wereld te veranderen. Maar hoeveel uur heb je nodig om dat wel te doen? 

Levenslessen met Elon Musk

Elon Musk is hard opzoek naar nieuwe aanwinsten voor zijn teams bij SpaceX, Tesla, The Boring Company en Neuralink. Wie opzoek is naar een uitdagende baan en de wereld dolgraag wil veranderen, kan zich aanmelden via de vacatures die naar buiten zijn geschopt. En om die vacatures een beetje meer aandacht te geven, stuurt de eindbaas er uiteraard wat Tweets uit. En die Tweets zorgde toch echt voor een interessante ontdekking. Want waar jij en ik ons veertig uur per week op ons werk bevinden, ga je dat bij Musk niet doen. Volgens de Zuid-Afrikaan is het veranderen in de wereld niet mogelijk in een uur of veertig per week.

Echter is de grote vraag nu in hoeveel uur per week je de wereld wel kan veranderen. Een vraag die Margreth Mpossi, een gebruiker van Twitter, aan de ‘niets’ van Tesla stelt. En het antwoord op die vraag zal je zonder twijfel gaan verbazen.

Wil je graag de wereld veranderen, dan moet je dat zonder enige twijfel doen. Maar dat zorgt er dus wel voor dat je soms meer dan 100 uur per week aan het werk bent. En zoals je hierboven kunt zien gaat het na 80 uur wel een beetje pijnlijk worden. Maar als je iets doet wat je echt leuk vindt, dan voelt het niet aan als werken en is het prima uit te houden.

Tot zover de levenslessen van Elon Musk. Tot de volgende keer!

Manners

Reageer op artikel:
Levenslessen met Elon Musk: zoveel uur per week moet je werken
Sluiten