Mark Hofman
Mark Hofman Rides 14 jun 2019

Elon Musk brengt YouTube (en aantal games) naar Tesla’s

Tijdens Geoff Keighley’s E3 Coliseum evenement zaten Bethesda’s Todd Howard en Tesla CEO Elon Musk tegenover elkaar. De twee maakte bekend dat onder andere Fallout: Shelter op de schermen die in Tesla auto’s zitten te spelen is. Een aankondiging die werd aangevuld door de komst van YouTube.

Elon Musk brengt YouTube en aantal games naar Tesla’s

Tesla’s zijn met gemak geavanceerde auto’s te noemen, maar volgens CEO Elon Musk bevinden we ons slechts in het begin. Althans, dat is af te leiden van alle nieuwe features en tools die in de auto’s beschikbaar worden. Zo kondigde de eindbaas tijdens Geoff Keighley’s E3 Coliseum event aan dat videostreaming echt een ding gaat worden voor de voertuigen. Dit liet Musk in augustus 2018 al doorschemeren, maar nu weten we ook dat het om YouTube gaat. Het populaire platform van Google moet binnenkort gaan verschijnen in het besturingssysteem, maar een specifieke datum blijft nog uit.

Daarnaast werden er ook een aantal games aangekondigd die op de grote schermen in Tesla’s te spelen zullen zijn. Dat is dan ook de reden dat Bethesda’s Todd Howard, de grote man achter Fallout 4 en Fallout 76, tegenover Musk op het podium zat. De twee lieten weten dat ook Fallout: Shelter beschikbaar wordt voor mensen met een Tesla. Deze game verscheen in 2015 voor mobiele apparaten, maar zal dus ook te spelen zijn in een Tesla. Net als de game Beach Buggy Racing 2 overigens, waar op het podium een kleine preview van getoond werd. Tijdens de aankondiging werd duidelijk gemaakt dat de auto’s in de game te besturen zijn met het stuur van je Tesla, wat simpelweg een fantastische manier van spelen is.

En het zijn dit soort aankondigingen dat Tesla zo geliefd is. Het lijkt er een beetje op alsof Elon Musk en zijn bedrijf met de consument aan het spelen is. Al dit soort features zullen niet als USP gebruikt of gezien worden, maar zorgen er wel degelijk voor dat meer mensen wat voelen voor de slimme auto’s.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

The Verge

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Elon Musk brengt YouTube (en aantal games) naar Tesla’s
Sluiten