Mark Hofman
Mark Hofman Space 2 mrt 2020

Elon Musk test prototype: SpaceX Starship SN1 explodeert

Tijdens een test van de SpaceX Starship ging het mis met de SN1. Het prototype, afkomstig van het bedrijf van Elon Musk, explodeerde in Texas.

Een tripje naar Mars is alles behalve makkelijk te realiseren, zeker wanneer je de eerste bent die het wil doen. SpaceX, het bedrijf van Elon Musk, wilt zich eraan wagen. Het ontwikkelde de Starship om mensen naar de rode planeet te vervoeren, maar tijdens het testen van het prototype ging het afgelopen weekend mis. Dit was er aan de hand.

SpaceX Starship: prototype explodeert

Tijdens een druktest afgelopen vrijdag, ging het mis met de SN1. Dat is het prototype van de SpaceX Starship. Elon Musk en zijn team hebben de droom om hordes mensen met het ruimteschip te vervoeren naar Mars, maar daarvoor moet deze uiteraard wel volledig functioneel zijn. Om dit doel te behalen moet de raket dus uitvoerig getest worden, en dat gaat niet altijd even goed. Verschillende bronnen, met een uitzicht op de SpaceX ontwikkelingsfaciliteit in Texas, hebben beelden gedeeld van de SN1-test. Een test die niet helemaal verliep zoals de bedoeling was.

In bovenstaande beelden is te zien hoe de SpaceX Starship SN1 naar de grond gaat en explodeert. Volgens NASASpaceflight ging het mis nadat de tank van de raket gevuld werd met vloeibare stikstof. Eerder wist een ander prototype, de simpelere Mk1, zijn hoogtepunt wel te behalen. Het bedrijf is op dit moment bezig om het SN2 prototype gereed te maken.

Zo komt de raket van Elon Musk eruit te zien

Elon Musk is, samen met SpaceX, hard aan het werk om de volgende vliegtest uit te voeren. Voor het zover is zijn we wel een aantal maanden verder, maar het bedrijf is dus druk bezig om verschillende aspecten van de raket te onderzoeken.

Eerder gaf Elon Musk al een voorproefje van het ruimteschip dat uiteindelijk mensen moet kunnen vervoeren naar Mars. Benieuwd naar dat eerste concept, check dan de video hieronder!

Reageer op artikel:
Elon Musk test prototype: SpaceX Starship SN1 explodeert
Sluiten