Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Cars 27 mei 2019

Elon Musk plaatst The Boring Company race op Twitter (met twee Tesla’s!)

Elon Musk graaft nu al enkele jaren gestaag tunnels met zijn bedrijf The Boring Company. Maar hoe bewijs je nou het beste dat deze innovatieve manier van vervoer werkt? Precies, een officiële race tussen twee Tesla‘s. Dat is precies wat de miljardair heeft gedaan.

Elon Musk organiseert Tesla race

De ene Tesla legde zijn route af op een normale weg, tussen de rest van het verkeer. De andere Tesla racete door de bijna twee kilometer lange tunnel die onder het hoofdkantoor van SpaceX doorloopt, in Hawthorne, Californië. Je raadt het al: de race was allesbehalve spannend. Precies de uitkomst waar meneer Musk natuurlijk op hoopte.

De auto in de tunnel wist drie minuten en acht seconden eerder de finish te passeren dan zijn tegenstander. Sterker nog, de auto in de tunnel overschreed de finish lijn voor de andere auto überhaupt voorbij zijn eerste rode licht was.

De Tesla in de tunnel behaalde een topsnelheid van 204 kilometer per uur. Dat is opvallend, want dat is veel sneller dan wat The Boring Company demonstreerde afgelopen december. Toen was de tunnel bovendien een stuk hobbeliger dan nu. Althans, zover je zoiets op video kunt zien.

The Boring Company wint, maar dat zegt niet alles

De race werd op Twitter gedeeld, toevallig vlak voor The Boring Company toestemming kreeg om tunnels te graven onder het Las Vegas Convention Center. Het project gaat zo’n 48.6 miljoen dollar kosten en moet klaar zijn voor de Consumer Electronics Show in januari 2021. Elon Musk, ambitieus als altijd, beweert dat de tunnel voor het einde van het jaar klaar kan zijn.

Voorlopig is nog lang niet iedereen fan van de tunnels. Experts zijn bang dat het tunnelnetwerk alleen maar voor meer files boven de grond gaat zorgen, omdat men massaal in de rij gaat staan om de tunnels in te rijden. Ook wordt er kritiek op Musk geleverd voor het feit dat de tunnels enkel breed genoeg zijn voor auto’s, in plaats van voertuigen waar meer passagiers in passen.

Het moge dan ook duidelijk zijn dat de bovenstaande race weinig zegt. Pas als we massaal beide opties hebben op de weg, kunnen we de echte conclusies gaan trekken.

?Check ook: Elon Musk in handen van Apple? Zoveel had het bedrijf over voor Tesla

Reageer op artikel:
Elon Musk plaatst The Boring Company race op Twitter (met twee Tesla’s!)
Sluiten