Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Tech 4 feb 2019

Elon Musk toont SpaceX’s Starship Raptor engine

De baas van SpaceX (en vele andere bedrijven) Elon Musk liet het afgelopen weekend weer van zich horen. Deze keer toonde hij de Raptor engine van SpaceX’s Starship, waarmee het bedrijf straks de ruimte wil gaan veroveren. Het gaat een flink krachtige raket worden en die laat uiteraard veel kracht zien. En dat legde de baas op een indrukwekkende manier vast op zijn Twitter-account (waar anders). daarom kunnen wij er nu ook van genieten.

De indrukwekkende Raptone engine van SpaceX’s Starship

Elon Musk heeft de beelden vastgelegd met zijn smartphone, waardoor de beelden natuurlijk niet van de beste kwaliteit zijn. Zo zou het goed kunnen dat de camera van de smartphone simpelweg de intensiteit van de hitte niet aankan en het geheel er daardoor uitziet alsof een unicorn een flinke wind laat.

Naast deze heerlijke foto, heeft hij ook wat filmpjes op zijn Twitter-account gedeeld.

De Raptor engine is al een paar jaar in ontwikkeling, maar zou sinds december van 2018 een flinke aanpassing hebben ondergaan. Daardoor zou hij nu langzaam maar zeker klaar zijn om echt ingezet te worden. Als het goed is moet er deze maand een test worden gedaan waarbij de Starship daadwerkelijk de ruimte in wordt geschoten, om daarna wel weer veilig te landen op aarde. In 2023 moet de Starship uiteindelijk afreizen naar de maan, waar een aantal rijke mensen de mogelijkheid hadden om een kaartje voor te kopen. Onder andere de Japanse miljonair Yusaku Maezawa is daarbij.

Hopelijk gaat de eerste testvlucht goed en gaan we een gouden tijd van ruimtevaart meemaken. Wil je meer lezen over alles dat speelt rondom SpaceX? Bezoek dan hier ons overzicht.

Reageer op artikel:
Elon Musk toont SpaceX’s Starship Raptor engine
Sluiten