Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Tech 19 dec 2018

Elon Musk neemt je mee door hogesnelheidstunnel Boring Company

Met Tesla, SpaceX, Nuralink en The Boring Company achter zijn naam, is Elon Musk misschien wel de meest geniale (of gekste) persoonlijkheid ter wereld. De man wilt overduidelijk onze manier van leven veranderen, of de wereld zoals hij zelf zegt, en doet dat op veel gebieden. Dat de hogesnelheidstunnel van The Boring Company de minst indrukwekkende is, zegt misschien meer over zijn overige projecten dan over deze. Musk gaf een select groepje mensen de kans om de tunnel voor het eerst te testen en deelt de beelden!

Eerste beelden hogesnelheidstunnel Elon Musk

Na twee jaar van boren en enthousiasmeren heeft The Boring Company, geleid door Elon Musk, eindelijk haar eerste hogesnelheidstunnel gelanceerd. Nu is dat misschien een beetje overdreven als je bedenkt dat de tunnel slechts 1,8 kilometer lang is. Maar het is meer dan genoeg om te laten zien dat Elon Musk helemaal niet zo gek is als hij soms klinkt. Een klein groepje mensen mocht de tunnel als eerste uit proberen en erachter komen dat hij daadwerkelijk werkt!

Uiteraard is het eindresultaat nog niet helemaal wat Musk ons beloofd heeft, maar we hebben dan ook te maken met het eerste test model. In een aangepast Tesla Model X werden de testers vanaf SpaceX HQ naar een geheimzinnige locatie gereden in Californië. Dat gebeurde met een snelheid van 60 kilometer per uur, wat niet in verhouding staat met de 160 + kilometer per uur die Musk beloofde. Maar hij werkt, wordt beschikbaar voor elke type auto en is dus nog in ontwikkeling. De eerste stappen zijn gezet en het valt alles behalve tegen.

The Boring Company’s plannen

Op dit moment is de rit nog vrij onrustig, als we de huidige testers mogen geloven. Dat terwijl de snelheid nog minstens 100 kilometer per uur minder is dan de uiteindelijke planning is. Het idee van The Boring Company is om de tunnels te gebruiken als een soort wormgat. Je duikt met je auto op de ene plek in het gat en komt er kilometers verder gewoon weer uit. De auto moet hiervoor in een soort wielhouder gereden worden, zodat deze netjes op de rails blijft rijden.

Het is een van de projecten waarmee Musk de wereld, en ons dagelijks leven, wilt verbeteren en veranderen. Hoe dit project zich verder zal ontwikkelen, houden we daarom ook goed in de gaten.

Reageer op artikel:
Elon Musk neemt je mee door hogesnelheidstunnel Boring Company
Sluiten