Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Tech 24 jun 2019

Gaat Elon Musk uiteindelijk toch maar naar de maan?

We weten dat Elon Musk een groot voorstander is van het koloniseren van Mars en dat hij met zijn SpaceX bedrijf dan ook druk bezig is om dat voor elkaar te krijgen. Onlangs leek het er echter even op dat Musk misschien toch plannen had voor de maan. De Tesla man postte namelijk op Twitter een foto met de tekst “Occupy Mars” naast een plaatje van de maan. Uiteraard ontplofte Twitter onmiddellijk.

Mars of maansverduistering?

Zoals gebruikelijk zorgde Elon Musk‘s tweet voor behoorlijk wat comments en retweets. Zijn volgers wezen de man erop dat het niet om Mars ging, maar om een foto van de maan tijdens een maansverduistering in 2018 (vandaar de rode gloed). De reacties verschilden van informatief en belachelijk makend tot grappig en sommige Twitter gebruikers zagen zelfs een link met Trump.

Zo liet de Australische wetenschapper Upulie Divisekera droog weten dat het om een totale maansverduistering ging, maar waren andere tweets wat minder vriendelijk.

Verwijzing naar Trump?

Onlangs was ook Trump bezig geweest op Twitter met Mars en de maan. In zijn twee gaf Trump aan dat Nasa zich zou moeten focussen op Mars, waar de maan een deel van is. Volgens sommige mensen zou de Elon Musk tweet verwijzen naar die van Trump en bedoeld zijn om lol te hebben met de vreemde uitspraak.

That’s no moon it’s a…

En als we het over de ruimte hebben, zijn er natuurlijk ook altijd Star Wars fans van de partij. Uiteraard moest er toch even een verwijzing gemaakt worden naar de “that’s no moon, it’s a space station” uitspraak uit de science fiction reeks. In dit geval bleek het echter toch wel om de maan te gaan en niet om de Death Star.

Elon Musk kon overigens wel lachen om zijn vergissing en reageerde met lachende emoji’s en de boodschap dat we ook de maan moeten gaan bezetten.

Naast Mars en de maan is de man uiteraard ook druk bezig met Tesla en is het inmiddels mogelijk om Cuphead te spelen in je Tesla.

Cnet

Reageer op artikel:
Gaat Elon Musk uiteindelijk toch maar naar de maan?
Sluiten