Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Space 19 feb 2020

Elon Musk schiet eind volgend jaar vier vakantiegangers de ruimte in met SpaceX

Elon Musk is van plan om eind 2021, of begin 2022, vier mensen de ruimte in te schieten. SpaceX kondigt een overeenkomst aan met Space Adventures, een reisbureau dat zich richt op tourisme in te ruimte.

Space Adventures is een uniek bedrijf dat reizen in de ruimte aanbiedt en heeft al een aantal klanten binnen weten te halen. Zo heeft het bedrijf zeven verschillende burgers geholpen aan een retourtje naar het International Space Station. De passagiers gingen destijds mee met de Soyuz raket die afkomstig is uit Rusland. En eind volgend jaar kan het bedrijf dus ook reizen gaan verzorgen die door SpaceX uitgevoerd worden.

Elon Musk schiet mensen de ruimte in

Space Adventures maakt in de aankondiging duidelijk dat er bepaalde details nog niet besproken zijn met SpaceX. Zo is op dit moment nog niet duidelijk hoeveel een ruimtereisje van Elon Musk nu precies kost. Ook zijn er zaken zoals de voorbereidingen die de passagiers moeten treffen voor ze mee kunnen op de reis, die op dit moment nog onduidelijk zijn. Wel weten we dat de passagiers in de Crew Dragon vervoerd zullen worden en dat de lancering plaatsvindt vanaf Cape Canaveral in Florida.

In onderstaande video is te zien hoe de Crew Dragon van Elon Musk er van binnen uitziet:

Wanneer je als toerist meegaat op reis, zul je volgens SpaceX, dat de samenwerking tegenover CNBC bevestigde, rond de aarde vliegen. Dit gebeurt op een hoogte van “twee tot drie keer de afstand van de aarde tot het International Space Station”. Het ISS bevindt zich zo’n 400 kilometer ten opzichte van de aarde.

Crew Dragon

In de afgelopen paar jaar heeft Elon Musk met SpaceX hard gewerkt aan de nieuwe versie van de Crew Dragon. Het is de capsule die op de Falcon 9-raketten zit, die dingen die als eindbazen uit zichzelf terugkeren op aarde, en waar ruimte is voor passagiers. Eerder werd de capsule voornamelijk gebruikt voor het vervoeren van spullen die nodig waren voor de bemanning in de ISS, maar het is de bedoeling dat het nu ook mensen kan vervoeren.

Afgelopen tijd werd er voor de tweede keer een uiterst belangrijke test uitgevoerd en deze test slaagde ook. Hierdoor is het mogelijk om bemanning binnenkort naar de ISS te sturen,  maar dus ook om eind volgend jaar te beginnen met leuke reisjes voor mensen met veel centen. Want ondanks het feit dat we nog niet weten hoe duur de reis gaat worden, weten we wel dat het geen euroknaller zal zijn.

Reageer op artikel:
Elon Musk schiet eind volgend jaar vier vakantiegangers de ruimte in met SpaceX
Sluiten