Mark Hofman
Mark Hofman Tech 27 okt 2022

Waarom Elon Musk met een wastafel Twitter HQ binnenliep

Het boek Elon Musk en Twitter het vogeltje heeft een opvallend nieuw hoofdstuk gekregen. Na maanden van twijfel stapte de zakenman afgelopen nacht het hoofdkantoor van Twitter binnen. Gewapend met een wastafel en een verdomd goed humeur.

Maar waarom komt de CEO van Tesla en SpaceX binnenwandelen met een wastafel vraag jij je af? Het antwoord kan niet meer Elon Musk zijn dan dit.

Elon Musk en de wastafel bij Twitter

Het is een bizar en tegelijkertijd fantastisch beeld: Elon Musk die het hoofdkantoor van Twitter binnenwandelt met een wastafel in zijn hand. Veel mensen trokken de wenkbrauwen omhoog toen ze de zakenman zagen lopen, maar op Twitter werd snel duidelijk waarom.

De wastafel, in het Engels sink genoemd, is onderdeel van de volgende tweet:

Nu is dat niet het enige wat mensen erachter zoeken. De wastafel staat in de zakenwereld ook vaak symbool voor een radicale verandering. En op het gebied van Musk en Twitter zorgt dat voor aardig wat zweterige vingertjes.

Verliest 75% echt zijn baan?

Afgelopen week kwam het bericht naar buiten dat Elon Musk van plan is 75% van de Twitter-werknemers te ontslaan. Dat zou hij, volgens bronnen die bekend zijn met de zaak, zelf gezegd hebben. De realiteit is dat hij dit helemaal niet van plan is.

Dat heeft hij vannacht namelijk op het hoofdkantoor voor Twitter duidelijk gemaakt. Niet heel verrassend, want 5600 mensen ontslaan in het bedrijf die je net voor 44 miljard dollar hebt gekocht zou catastrofaal zijn.

Ondanks zijn reactie lijken medewerkers van Twitter echter nog wel een beetje in spanning te zitten. De kans dat Elon Musk wel een klein deel van de werknemers naar huis stuurt is, volgens verschillende bronnen, reëel.

Het bizarre bedrag dat Tesla-CEO Elon Musk per uur verdient

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Waarom Elon Musk met een wastafel Twitter HQ binnenliep
Sluiten