Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Popsci 28 aug 2019

Elon Musk weer een stap dichterbij Mars na recordbrekende test met raket

Elon Musk heeft grootse plannen. Met Tesla wil hij iedereen aan de elektrische auto krijgen en dankzij zijn Boring Company kunnen we straks met duizelingwekkende snelheid door ondergrondse buizen geschoten worden. Toch is zijn meest ambitieuze project het bereiken van Mars. Elon Musk wil de rode planeet namelijk vereren met een persoonlijke bezoek. Die droom is na een geslaagde test van SpaceX weer een stap dichterbij.

De grote ster in deze test was de Starhopper. Deze capsule moet een onderdeel gaan worden van de raket die Elon Musk naar Mars wil sturen. Dit technologische hoogstandje van SpaceX moet op de planeet landen en vervolgens ook weer op kunnen opstijgen. De Starhopper is dus geen wegwerp capsule, maar een duurzaam ruimteschip.

SpaceX breekt record met eigen Starhopper

Een mooi, maar vooral ambitieus idee. SpaceX staat voor een gigantische uitdaging. Toch is het bedrijf van Elon Musk op de goede weg. In juli bleef de Starhopper bij een test voor het eerst stabiel in de lucht hangen. Dat deed hij toen op slechts 18 meter van de grond. Onlangs ging hij opnieuw de lucht in en verpletterde vervolgnes zijn eigen record.

In Boca Chica (Texas) steeg de Starhopper letterlijke tot grote hoogte. Zoals je in bovenstaande video kunt zien, bereikte de capsule een hoogte van 150 meter en bleef daar stabiel hangen. Vervolgens keerde de Starhopper netjes terug op de grond en kon er gesproken worden van een geslaagde test. Elon Musk keek tevreden toe en feliciteerde SpaceX via Twitter met deze geweldige prestatie.

Elon Musk heeft grootse plannen voor Mars

Zo zet Elon Musk weer een stap richting Mars, maar dat is misschien niet zo goed nieuws voor de rode planeet. Hij heeft namelijk ooit het plan gehad om een kernbom op Mars te gooien. Waarom? Dat lees je hier.

Lees ook: Gigantische asteroïde is op weg naar de aarde en Elon Musk luidt de noodklok

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

SlashGear

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Elon Musk weer een stap dichterbij Mars na recordbrekende test met raket
Sluiten