Ontbytes: Elon Musk twittert verontrustende theorie over WWIII, ‘s werelds populairste YouTube-tool uit de lucht en meer

Niets lekkerder dan de ochtend beginnen met een paar stevige ontbytes. Hierbij de dagelijkse update van het belangrijkste en meest opmerkelijke nieuws over innovatie, waarmee je straks kunt pronken bij de waterkoeler. Met vandaag onder andere opmerkelijke uitspraken van Elon Musk over kunstmatige intelligentie.

‘s Werelds populairste YouTube-tool uit de lucht gehaald

Volgens TorrentFreak moet YouTube-MP3, de grootste YouTube ripping website, definitief uit de lucht worden gehaald. De beheerder van de website heeft geschikt met een grote groep platenmaatschappijen.

Op de website konden gebruikers eenvoudig een YouTube-video omzetten naar een mp3-bestand. De website werd ervan beticht om bezoekers moedwillig een makkelijke manier aan te bieden om illegaal muziek te kunnen downloaden. De beheerder van YouTube-MP3 moet ook een schadevergoeding betalen.

Utrechts ambulancepersoneel beoordeelt verwondingen patiënt met app

Sinds gisteren maken medewerkers van de regionale ambulancedienst in Utrecht gebruik van een app waarmee ze de ernst van de verwondingen van hun patiënt beter kunnen inschatten. Dit moet ervoor zorgen dat patiënten direct naar een gespecialiseerd traumacentrum kunnen worden gebracht.

In de app moet het ambulancepersoneel vragen beantwoorden over de toestand van de patiënt. Dit duurt totaal ongeveer een minuut. In Utrecht zal de app een jaar lang worden getest.

Musk zegt dat kunstmatige intelligentie de WWIII kan ontketenen

Elon Musk heeft de toekomst weer eens voorspeld. Deze keer heeft de CEO van Tesla gezegd dat de toekomst van de wereld in handen ligt van kunstmatige intelligentie. De discussie begon op Twitter naar aanleiding van een artikel van the Verge waarin de uitlatingen van Putin over kunstmatige intelligentie werden aangehaald.

Musk doet wel vaker opmerkelijke uitspraken, of stuurt bijzondere Tweets de wereld in, maar op Twitter wordt er toch met verbazing op deze gereageerd. Hij zegt namelijk dat de grootste volgende oorlog, WWIII, misschien niet wordt gestart door mensen maar door robots. Door nieuwe technologieen zouden die straks slimmer worden dan de mens en autonoom gaan handelen. Klinkt ook best verontrustend..

Snackbyte: video super snelle hyperloop gedeeld

Elon Musk heeft een video vrijgegeven waarin te zien is dat de hyperloop, gebouwd door WARR, een snelheid behaalt van meer dan 300 kilometer per uur. In de video lijkt het alsof je je in de hyperloop zelf bevindt. De hyperloop in de video doet mee aan een wedstrijd voor hyperloops en is een voorbeeld van wat Musk ook wil bereiken.

Reageer op artikel:
Ontbytes: Elon Musk twittert verontrustende theorie over WWIII, ‘s werelds populairste YouTube-tool uit de lucht en meer
Sluiten