Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Cars 4 dec 2018

Elon Musk wilde Mario Kart voor Tesla hebben

Elektrische auto’s laden steeds sneller op, maar toch zul je als de eigenaar van een gloednieuwe Tesla soms even moeten wachten. Dan kun je op je smartphone door Facebook gaan scrollen, maar Tesla CEO Elon Musk had nog een veel beter plan: Mario Kart.

Mario Kart in de Tesla spelen

Hij wilde het voor elkaar krijgen dat je Nintendo’s klassieker kon spelen tegen andere Tesla-eigenaren die ook aan het wachten zijn. Oftewel, een soort online-modus voor iedereen die zijn Tesla aan een Supercharger heeft hangen.

Tof plan, maar helaas niet iets wat ook daadwerkelijk gaat gebeuren. Elon Musk heeft op Twitter laten weten dat Nintendo geen licentie wilde geven voor het project. De Japanse gamefabrikant had dus geen trek in de plannen van de miljardair.

Het grote scherm in de Model S meet 17-inch, dus daar kun je prima een pittige race op rijden. Al helemaal als je die schermgrootte met bijvoorbeeld Nintendo’s eigen Switch vergelijkt. Een Twitteraar zag Mario Kart in zijn Tesla dus wel zitten, en vroeg Musk ernaar.

De briljante miljardair liet hem vervolgens weten dat hij dat al geprobeerd had. Jammer dus, maar ach, dit zal Elon er niet van weerhouden om alsnog iets te bedenken. Misschien race je dan niet met Mario, maar er zullen genoeg fabrikanten zijn die wel willen samenwerken. Wordt hopelijk vervolgd!

Reageer op artikel:
Elon Musk wilde Mario Kart voor Tesla hebben
Sluiten