Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Elektrische auto's 23 dec 2020
Leestijd: 2 minuten

Elon Musk wilde Tesla verkopen aan Apple, maar kreeg geen reactie

In het verleden zaten Apple en Tesla al vaker tegenover elkaar om een overname te bespreken. In 2013 deed de iPhone-maker zelfs een serieus bod, maar tot een deal kwam het uiteindelijk niet. Dit leek het einde te zijn, of toch niet? Elon Musk onthult nu dat hij zijn automerk een aantal jaar later nog een keer aangeboden heeft bij Apple. Alleen was Tim Cook toen minder enthousiast.

Dat Elon Musk juist nu via Twitter dit verhaal vertelt, is niet toevallig. Het gaat de laatste dagen namelijk behoorlijk veel over de toekomstige auto van Apple. Reuters name hierin het voortouw. Zij kwamen met een artikel waarin onthuld wordt wat we kunnen gaan verwachten van de Apple Car. Ook onthulde de nieuwsdienst dat deze elektrische auto ergens in 2024 gaat verschijnen.

Elon Musk reageert op Apple Car

De unique-selling-points van deze elektrische auto zijn dat hij zelf kan rijden en gebruik maakt van een revolutionaire batterij. Volgens Reuters werkt Apple aan een zogenaamde monocel-batterij. Deze techniek moet er niet alleen voor gaan zorgen dat de range radicaal toeneemt, maar ook dat de kosten gaan dalen. Dat klinkt veelbelovend, maar Elon Musk heeft er weinig vertrouwen in. Via Twitter laat de Tesla-oprichter weten dat dit onmogelijk is.

Apple liet kans om Tesla te kopen liggen

Naast een korte uitleg over waarom een monocel niet gaat werken, onthult Elon Musk ook dat hij Tesla redelijk recent nog heeft aangeboden bij Apple. De Zuid-Afrikaan zocht contact met Tim Cook in de periode dat de productie van de Model 3 bijzonder stroef verliep. Deze ‘donkere dagen’ waren waarschijnlijk ergens in 2017/2018 en dus nog niet eens zo heel lang geleden. Elon Musk was toen naar eigen zeggen bereid om Tesla voor 60 miljard dollar te verkopen (een tiende van de huidige marktwaarde).

Dit was voor Apple een gouden kans om Tesla te kopen, maar Tim Cook ging niet in op het aanbod. Volgens Elon Musk weigerde de Apple-topman het gesprek. Zo kwam er geen overname en klom Tesla zelf uit het dal. Inmiddels staat de marktwaarde op 600 miljard dollar en heeft Apple haar kans om het automerk te kopen gemist. De vraag is nu vooral waarom Tim Cook niet eens in gesprek is gegaan met Elon Musk. Een paar jaar eerder was Apple nog wel geïnteresseerd. Wat is er in die tijd gebeurd?

Waarom had Tim Cook geen interesse meer?

Apple heeft de ambitie om zelf een zelfrijdende elektrische auto op de markt te brengen. Door Tesla over te nemen, hadden ze de beste op dat gebied in huis gehaald. Waarom greep Tim Cook deze kans niet? Gaat Apple zich dan toch alleen richten op software voor auto’s, denken ze het beter te kunnen dan Tesla of is dit oud zeer omdat ze er in 2013 niet uit konden komen? Het is wachten op een reactie van Apple.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Elon Musk wilde Tesla verkopen aan Apple, maar kreeg geen reactie
Sluiten