Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Cars 10 jan 2019

Elon Musk bevestigt bizarre plannen voor zwevende Tesla Roadster

Elon Musk staat bekend om zijn bijzonder ambitieuze plannen, die hij regelmatig vanuit het niks op Twitter deelt. Deze week is het weer raak, dit keer met betrekking tot de Tesla Roadster. De Tesla CEO maakte namelijk geen grappen toen hij beweerde dat de Roadster kan vliegen dankzij raketten van SpaceX.

Tesla Roadster: zweven dankzij rakette

Nee, het is geen 1 april. Elon Musk gaat stuwraketten van SpaceX, zijn andere onderneming, inzetten voor een speciale uitvoering van de Tesla Roadster. Daardoor kan de elektrische bolide zweven, of misschien zelfs vliegen.

Het begon allemaal met een fan die Tesla prees voor de vooruitgang die er de afgelopen zes jaar zijn geboekt. Als een ludieke grap gooide diezelfde fan daar een gifje bij van een vliegende DeLorean, de auto uit Back to the Future.

Musk retweette die afbeelding vervolgens, met de bevestiging dat “de nieuwe Roadster zelfs zoiets als dit zal kunnen doen.” De elektrische supercar staat op de planning voor 2020. Eerder lanceerde Musk al een Roadster de ruimte in met behulp van SpaceX’s Falcon Heavy raket.

In 2020 wil de miljardair dus nog een stap verder gaan. De bekende YouTuber Marques Brownlee reageerde op de tweet van Musk met “Het ding is, ik heb het gevoel dat je geen grap maakt.” Natuurlijk reageerde Musk daar op zijn beurt weer op. Het is duidelijk: Tesla heeft serieus op zijn roadmap staan dat de Roadster uiteindelijk moet kunnen zweven, of misschien zelfs vliegen.

Het past in het bredere plaatje van zijn toekomstplannen. Onlangs meldde Musk nog tijdens een evenement dat hij er heilig in gelooft dat de toekomst van transportatie verticaal zal zijn. In het geval van Boring Co. betekent dat een hoop gegraaf, maar Tesla gaat dus wellicht de lucht in.

Reageer op artikel:
Elon Musk bevestigt bizarre plannen voor zwevende Tesla Roadster
Sluiten