Waan jezelf even astronaut en tart de zwaartekracht in de Elysium stoel

Zwaartekracht blijft een fascinerend iets. Velen van ons zijn benieuwd of dromen er zelfs van om gewichtsloos te zijn. Dat kan in de ruimte of in een vliegtuig, maar wat dacht je van een stoel waarin je gewichtloos bent?

Lang onderzoek gedaan naar de zwaartekracht

We geven het toe, als je kijkt naar deze stoel zul je niet denken dat je de zwaartekracht ermee kunt tarten. Toch is dat wel het geval. Designer David Wickett is in 2002 begonnen met het uitwerken van deze stoel en nu, veertien jaar later, is-ie af. Zo zie je maar dat de aanhouder wint.

Het frame van de stoel is gemaakt van koolstofvezel en is gebouwd op basis van een formule die de zwaartekracht bespeelt. Het klinkt zo niet heel comfortabel, maar gelukkig is ook daaraan gedacht. De stoel ondersteunt je gewicht en je lichaam precies op de punten waar dat nodig is. Daardoor kun je dus heel ontspannen gewichtsloos in je stoel hangen. Zo worden die dromen om als astronaut gewichtsloos door de ruimte zweven een stuk realistischer. Je beweegt de stoel trouwens met hele kleine bewegingen.

Als je ‘m wilt hebben dan raden we je aan om even te gaan zitten, in een stoel bijvoorbeeld. Want dit schatje kost een kleine 23.300 euro. Waarom-ie zo duur is, is ons een raadsel. Maar mocht je dit bedrag in je spaarvarken hebben én het ervoor overhebben, dan kun je ‘m hier bestellen. En als je dan toch aan het spenden bent, kun je net zo goed deze GravityLight of deze Zero Gravity Racks kopen.

Reageer op artikel:
Waan jezelf even astronaut en tart de zwaartekracht in de Elysium stoel
Sluiten