Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 21 feb 2019

Eminem haalt uit naar Netflix vanwege The Punisher

De Marvel-series rondom The Defenders behoren tot de beste Netflix Originals. Vooral Daredevil en The Punisher wisten ons te bekoren, en critici ook.

Eminem en The Punisher

Toch gaan die series niet meer verder, nu Disney met een eigen streamingdienst komt. Netflix besloot ze allemaal te cancelen, zodat het kan investeren in eigen originele franchises. Waarom zou je immers grote namen van je concurrentie populairder maken?

Toch zal het je niet verbazen dat die beslissing op zijn zachtst gezegd controversieel is. De trouwe kijkers zijn woedend. Waaronder niemand minder dan Eminem. Ja, dat lees je goed: de rapper.

Marshall Bruce Mathers III, beter bekend als Eminem of The Slim Shady, is een groot fan van comics en superhelden in het algemeen. Sterker nog, hij heeft meermaals tijdens interviews beweerd dat hij tekenaar zou zijn geworden als het rappen toch niet zijn ding was.

Het moge dan ook geen verrassing heten dat de beste man een groot fan was van de Marvel-series op Netflix. Vooral The Punisher was zijn favoriet.

Niet alleen om de serie zelf, want Eminems band gaat verder dan dat. Hij zat zelf een tijdje in de comics in 2009, als een personage. Nu baalt de rapper als een stekker dat de… stekker uit The Punisher wordt getrokken. De avonturen van Frank Castle houden op. Althans, op Netflix.

Eminem The Punisher Netflix

In de tweet die hij deze week verstuurde laat hij er geen gras over groeien:

Hoop na Netflix voor Marvel?

Naast The Punisher werd ook Jessica Jones deze week gecanceld. Daar komt nog wel een derde seizoen van, later dit jaar, maar daarna is het einde oefening. Het feest dat in 2015 begon met Daredevil komt in 2019 dus nog tot een einde.

Althans, op Netflix. Hier lees je waarom er voorzichtige hoop is dat de avonturen van je favoriete Marvel-personages gewoon door zullen gaan.

Reageer op artikel:
Eminem haalt uit naar Netflix vanwege The Punisher
Sluiten