Lisanne Beijen
Lisanne Beijen Tech 15 nov 2017

In de nieuwe high-tech eerste klas suites van Emirates wil je wel een vluchtje maken

De meeste mensen, waaronder ondergetekende, hebben nog nooit business class of first class gevlogen in een vliegtuig. Dat maakt je des te nieuwsgieriger naar hoe het leven van een luxepaard er in de lucht uit ziet. Emirates heeft nieuwe eerste klas cabines aan boord van de Boeing 777 die voorzien zijn van de nieuwste technologieën. Gelukkig voor ons laten ze ons meegenieten via wat beelden.

Emirates’ eerste klas Suites zitten vol high-tech snufjes

Het eerste klas-gedeelte van Emirates’ nieuwste Boeing 777 is voorzien van de nieuwste en meest luxe snufjes die er op dit moment zijn. De vernieuwingen in werden deze week gepresenteerd tijdens de Dubai Air Show.

In de nieuwe eerste klas cabines beslaan een ruimte van bijna vier vierkante meter en worden afgesloten met schuifdeuren die vanaf de grond tot het plafond hoog zijn.

De stoel in de cabine kan worden getransformeerd tot een bed dat beschikt over een ‘game changing’ technologie. Het bed is zo gebouwd dat het dezelfde gewichtloosheid moet simuleren die een astronaut ook ervaart in de ruimte.

Voormalig Top Gear-presentator Jeremy Clarkson zegt over deze speciale zero gravity-bedden dat ze beter liggen dan liggen op een wolk uit een sprookje. De beste man kreeg natuurlijk flink wat knaken betaald voor zijn verschijning in de video van Emirates, maar een volledig bed in een vliegtuig klinkt sowieso hemels.

Real-time beelden van tijdens het vliegen bekijken.

Een vette technologie in de eerste klas cabines zijn de zogenaamde virtual windows. Emirates is de eerste die deze ramen plaatst in een vliegtuig. Je kunt door deze ramen niet letterlijk naar buiten kijken, want de ramen bevinden zich in de middelste stoelen in het vliegtuig. Die stoelen hebben dus eigenlijk geen ramen. Door middel van deze technologie kun je alsnog zien waar het vliegtuig zich bevindt, en hoe!

Emirates

De virutual windows laten echter real-time beelden zien van camera’s die aan de buitenkant van het vliegtuig zijn bevestigd. De passagiers die wel een plekje aan een ‘echt’ raam hebben, krijgen verrekijkers om door het raam mee naar buiten te kunnen kijken.

Het is geen verrassing dat eerste klas vliegen met Emirates in een van deze zogenaamde suites niet goedkoop is. Een enkele vlucht van Dubai naar Brussel met dit vliegtuig in januari kost je zo’n vierduizend euro. Reis jij liever over land, maar wil je nog wel zijn voorzien van de nodige luxe? Dan is deze Volkswagen California XXL misschien meer wat voor jou.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
In de nieuwe high-tech eerste klas suites van Emirates wil je wel een vluchtje maken
Sluiten