Martijn Pijnenburg
Martijn Pijnenburg Films & Series 25 sep 2019
Leestijd: 2 minuten

Emmys 2019: Deze series vielen in de prijzen (o.a. Chernobyl)

Waar je bij prijzen voor films waarschijnlijk aan de Oscars denkt moet je voor series bij de Emmys zijn. In tegenstelling tot de Oscar ceremonie zijn de Emmy awards altijd in twee delen opgesplitst. Gezien beide evenementen inmiddels achter de rug zijn leek het ons leuk om eens te kijken naar wie er in de prijzen zijn gevallen. De winnaar voor ‘beste dramaserie’ wist ons echter te verrassen.

Emmys 2019: dit waren de winnaars

Ondanks dat de kans klein is dat je ernaar hebt gekeken is het als serieliefhebber wellicht interessant om de uitslag van de Emmys te lezen. Dit omdat tijdens deze awards bekend werd welke series dit jaar met een prijs beloond zijn.

Game of Thrones Emmys

De meest opvallende winnaar was Game of Thrones. Mocht jij er al van opkijken dat het beruchte laatste seizoen vorige week met maar liefst 10 awards bekroond werd dan hebben we nu nog vreemder nieuws voor je. Het afgelopen weekend werd het achtste seizoen namelijk bekroond met een award voor ”beste dramaserie”. Ook kreeg Peter Dinklage een award voor zijn rol als Tyrion Lannister.

Ondanks dat veel fans het waarschijnlijk niet met dat eerste eens zullen zijn moet je het waarschijnlijk ook meer zien als een beloning voor het maken van de serie in zijn geheel. Al is het niet de eerste keer dat Game of Thrones tijdens de Emmys in de prijzen gevallen is.

Chernobyl

Een andere winnaar was Chernobyl, dat zich dankzij de Emmys ”beste miniserie van 2019” mag noemen. Ook sleepte de serie nog een prijs binnen voor zowel het script als de regie. Gezien de enthousiaste ontvangst die Chernobyl destijds kreeg, kijken we hier eigenlijk niet van op.

Tevens waren er nog drie acteurs uit de serie genomineerd, maar moesten de award uiteindelijk aan iemand anders afstaan.

Overige winnaars tijdens de Emmys waren onder andere acteurs Tony Shalhoub, Bill Hader, Alex Borstein en Jodie Comer. Ook kreeg Black Mirror: Bandersnatch een prijs voor beste televisiefilm. Een complete lijst is hier te vinden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Emmys 2019: Deze series vielen in de prijzen (o.a. Chernobyl)
Sluiten