Lisanne Beijen
Lisanne Beijen Apps 28 jan 2020
Leestijd: 2 minuten

Kentekenplaat in Amerikaanse staat heeft straks letters, cijfers en emoji

Mensen <3 emoji. Dat wordt niet alleen duidelijk uit hoe fanatiek we ze dagelijks gebruiken in chats en op social media, maar ook uit het laatste nieuws over de smileys.

Volgens Engadget is er een wetsvoorstel ingediend in het Amerikaanse Vermont. Als dit voorstel wordt goedgekeurd mogen inwoners van Vermont emoji toevoegen aan hun kentekenplaat.

Wetsvoorstel voor emoji op kentekenplaat

Het wetsvoorstel dat is ingediend in het Vermont House of Representatives geeft, indien goedgekeurd, goedkeuring om emoji te gebruiken in kentekenplaten. Dat betekent niet dat men straks wellicht met een tovenaar, aubergine of de poep-emoji op de kentekenplaat rondrijdt. Men heeft volgens het wetsvoorstel namelijk de keuze uit zes verschillende icoontjes. En daar zitten de bovengenoemden (helaas) niet bij. De kentekenplaten kunnen echter ook niet volledig uit emoji bestaan. Ze zijn geven slechts wat extra kleur en persoonlijkheid aan de saaie cijfer- en lettercombinatie.

Het is nog niet bekend wat het gaat kosten om een lachend of huilend gezichtje toe te voegen aan een kentekenplaat. Daar kan nog wel eens een flink prijskaartje aan komen te hangen. Het is namelijk vaak niet goedkoop om zelf je kentekenplaat samen te stellen.

Emoji chat
Een kleine greep uit de honderden emoji die er zijn (Afbeelding: Emojipedia)

Vermont niet de eerste plek met icoontjes op kentekenplaten

Als het wetsvoorstel wordt goedgekeurd dan is Vermont de eerste staat in de Verenigde Staten waar emoji zijn toegestaan op kentekenplaten. Het is echter geen wereldpremière voor de smileys op kentekenplaten. In Queensland, Australië, is dit namelijk sinds afgelopen jaar al toegestaan.

australia kangaroo emoji
Kangaroo emoji (Bron: Emojipedia)

Ook in Queensland het echter niet mogelijk om een kentekenplaat volledig uit emoji te laten bestaan. Dat is maar goed ook. Want mocht je je nummerplaat moeten invoeren in een parkeerautomaat dan wordt dat lastig met alleen 6 icoontjes op een rij. En hoe noteer je serieus een kentekenplaat na een ongeluk als er alleen maar een aantal lachende gezichtjes te lezen zijn? Het doel van een kentekenplaat blijft toch de herkenbaarheid van je auto voor autoriteiten. Dus een plaat met alleen gekke icoontjes zal er vrijwel zeker nooit komen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Kentekenplaat in Amerikaanse staat heeft straks letters, cijfers en emoji
Sluiten