Online daten: hierom is het slim om emoji te gebruiken in je gesprekken

Verschillende online dating apps als Tinder en Happn hebben het steeds gemakkelijker voor ons gemaakt om een date te scoren. Wanneer je je online match hebt gevonden is het echter eerst zaak om het online stadium te overleven: de chat. Waar de ene alleen over koetjes en kalfjes praten, hebben de anderen een diepgaand gesprek over de zin van het leven. Beide gevallen kunnen uitlopen op een succesvolle date, maar recent onderzoek heeft uitgewezen dat wie zijn kansen op een succesvolle date wilt vergroten het volgende het beste kan doen tijdens het chatten *insert smirk emoji*.

Gebruik van emoji verhoogt kans op succesvolle date

Twee onderzoeken van het Kinsey Institute, een Amerikaanse non-profit organisatie die zich focust op het in kaart brengen van menselijke seksualiteit en relaties, hebben de effectiviteit van emoji bij daten in kaart gebracht. En wat blijkt: het sturen van een aantal emoji kan zeker geen kwaad.

Bij het eerste onderzoek dat het instituut uitvoerde werden ruim 5000 deelnemers tussen de 18 en 94(!) jaar ondervraagd naar hun ervaringen bij (online) daten. Ja, zelfs onder de 94-jarigen is online daten een ding. Uit de onderzoeksresultaten is gebleken dat mensen die vaker emoji in hun gesprekken gebruiken alvorens het hebben van de eerste date, een succesvollere eerste date hebben. Een ander onderzoeksresultaat is de positieve relatie tussen het sturen van emoji en het zoenen en seks hebben na de eerste date.

Je vraagt je nu vast af welke emoji je het beste kunt gebruiken om dit effect te bereiken. Helaas is dat niet terug te lezen in de onderzoeksresultaten. Wij denken zelf dat de poedel en het kommetje met rijst gegarandeerd succesvol zijn.

emoji
Bron: Picjumbo (Afbeelding: Picjumbo)

Nog een opmerkelijk resultaat

In het tweede onderzoek is geprobeerd om onderzoeksresultaten van het eerste onderzoek te reproduceren met een kleinere groep deelnemers. De resultaten uit het eerste onderzoek werden ook in dit onderzoek bevestigd. Opmerkelijk aan deze uitkomsten is dat de deelnemers die regelmatig emoji gebruikten in hun gesprekken vaak ook een succesvolle tweede date hadden.

Net als ieder ander wetenschappelijk onderzoek heeft ook deze zijn beperkingen. Zo is de groep die ondervraagd is niet erg cultureel divers en is er geen rekening gehouden met welke emoji mensen verzonden.

emoji
Bron: Rawpixel.com

Gebruik jij nooit emoji in je chats omdat je bang bent de verkeerde te kiezen, of je beter bent met woorden? Dan moet je je er misschien toch maar eens aan wagen. Niet geschoten is altijd mis! Daar zijn trouwens ook wel een paar emoji voor te vinden..

Reageer op artikel:
Online daten: hierom is het slim om emoji te gebruiken in je gesprekken
Sluiten