Jelle van Es
Jelle van Es Apps 23 jun 2020
Leestijd: 2 minuten

Emoji zoeken makkelijker in iOS 14 dankzij deze nieuwe toevoeging

Deze week wordt de digitale versie van de WWDC20 gehouden. Gisteravond zagen we daarbij de grote presentatie, waarin het één en ander werd aangekondigd en onthuld. Als jij een fervent gebruiker bent van emoji’s, dan gaat iOS 14 je een handige tool geven.

iOS 14 geeft je namelijk straks de mogelijkheid om de perfecte emoji te vinden die je wilt versturen in je bericht. Dit dankzij een nieuwe zoekfunctie.

Een emoji-zoekfunctie in iOS 14

Wanneer je straks iOS 14 binnenhaalt en graag een emoji verstuurt, dan kun je dat dan een stuk makkelijker doel. In plaats van dat je een woord opschrijft in een Whatsapp-bericht en dan hoopt dat er als autocorrect de emoji van verschijnt, ga je nu naar het overzicht van de verschillende smiles. Daar gebruik je dan een zoekterm die past bij jouw gevoel. Apple laat op hun eigen website weten dat je kunt zoeken naar elementen als ‘heart’ of ‘smiley face’. Met die zoekterm krijg je dan een aantal voorbeelden waar jij dan makkelijk uit kunt kiezen.

Zo ga je op zoek (Afbeelding: 9to5Mac)

Natuurlijk heb je nog altijd je favoriete emoji en de varianten die je simpelweg vaak gebruikt, maar zeker wanneer je op zoek bent naar iet specifieks en iets dat je niet vaak gebruikt is dit een handige toevoeging. Stel dat je bijvoorbeeld een paard wil uitbeelden, dan kun je daar nu makkelijker op zoeken. Of je gaat op reis (wanneer dat allemaal weer mogelijk is) naar een bepaald land en je wilt daar de juiste vlag van gebruiken om te delen. Dan maak je nu niet langer meer de fout dat je de vlag van Luxemburg gebruikt terwijl je de Nederlandse vlag wil tonen omdat je eigen land op vakantie gaat. Toch wel handig.

Wil je meer lezen over alles dat er onthuld is over iOS 14? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Emoji zoeken makkelijker in iOS 14 dankzij deze nieuwe toevoeging
Sluiten