Je kunt nu emoji’s toevoegen aan Google Docs, dat doe je zo

In WhatsApp, Telegram of Slack gebruik je het vast wel eens: emoji’s. Maar weet je dat je ze ook in Google Docs kan gebruiken? Dat doe je zo.

Een sarcastische opmerking, of snel even reageren. Door middel van emoji’s is dat natuurlijk veel makkelijker. De ontvanger van een bericht weet dan meteen wat je bedoelt. Toch gebruiken we emoji’s niet vaak in documenten, omdat deze vaak een serieuzere ondertoon hebben. Toch is het mogelijk en het is nog makkelijk ook. Google Docs maakt het nu mogelijk voor je.

Emoji’s in Google Docs

Er zijn al zo ontzettende veel emoji’s en er komen er alleen maar meer bij. Apple en Google hebben al laten weten dat er meer dan honderd nieuwe aankomen. Toch zijn niet alle emoji’s beschikbaar in Google Docs, maar wel een groot aantal.

Zo voeg je ze toe

Maar hoe voeg je emoji’s nu toe aan een Doc? Dat gaat allemaal vrij eenvoudig. Op een nieuw document in je browser. Klik vervolgens op invoegen, vervolgens komt er een lijst met wat je allemaal kunt toevoegen in een document. Ga vervolgens naar speciale tekens. Je ziet nu verschillende symbolen en pijlen. In het vakje symbolen kun je ook emoji selecteren. Vervolgens kun je een categorie aanklikken wat voor soort je wil. Je kunt er zelfs een tekenen en kijken of die overeen komt. Door op de emoji te klikken, voeg je ‘m uiteindelijk toe. Door op het kruisje rechtsboven in de pop-up te klikken kom je weer uit het selectiescherm.

Vanaf nu kun je er dus altijd een toevoegen aan je documenten. Heel handig natuurlijk. ???

Reageer op artikel:
Je kunt nu emoji’s toevoegen aan Google Docs, dat doe je zo
Sluiten